IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počeo "Mosbuild 2013" - Na Sajmu građevine u Moskvi 14 srpskih kompanija

03.04.2013. | E-kapija

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA po peti put organizuje nastup srpskih preduzeća na najvećem i najpoznatijem sajmu iz oblasti građevinske industrije u Rusiji, Mosbuild 2013, koji se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi.

Na nacionalnom štandu Srbije svoje proizvode i usluge predstaviće 14 kompanija i to: "Antić Kosta" (proizvodnja metalne galanterije), "Bugi Enterijeri Plus" (proizvodnja kupatilskog nameštaja), "Cini invest" (proizvodnja radijatora i električnih grejača), "Cores System" (proizvodnja sintetskih smola za industriju boja i kompozitnih materijala), "NIP Spasić" (građevinski izolacioni materijali) , "Energotehnika Južna Bačka" (proizvodnja elektroopreme i održavanje energetskih objekata), "Polymers Group" (proizvodnja nadstrešnica), "Simi" (proizvodnja fabrika betona i opreme za građevinarstvo), "FGM Marko Todorović Matox" (proizvodnja mašinskih maltera i tečnih dekorativnih fasadnih maltera), "EL-MET Sistem" (proizvodnja mašina za izradu armaturnih mreža), "Stucco Italiano" (proizvodnja završnih, dekorativnih građevinskih materijala), "Unipromet" (proizvodnja čeličnih zaštitnih ograda), "Pitura" (proizvodnja boja i lakova) i "Izolir" (proizvodnja opreme za toplovode, naftovode i gasovode).

I ove godine štand Srbije će biti u Forumu, najprometnijem paviljonu u kome pored nacionalnih štandova Nemačke i Belgije izlažu i vodeće građevinske firme, kao što su "Bayer", "Mapei", "Ursa", "Saint-Gobain". Sa preko 145.000 m2 ukupne površine i preko 100.000 posetilaca iz oblasti građevine i enterijera, "Mosbuild" spada u red pet najvećih svetskih sajmova građevinske industrije. Prošle godine svoje proizvode i usluge predstavilo je 2.298 kompanija iz 45 zemalja.

Zbog priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati 2018. godine, u svih 13 gradova koji su predloženi za održavanje takmičenja predviđeni su veliki infrastrukturni projekti, a Vlada Rusije će svake godine da izdvoji između četiri i pet milijardi evra za finansiranje velikih investicionih projekata. Očekuje se da će vrhunac investiranja biti u periodu od 2014. do 2018. godine.

I dok su građevinski radovi koji su vezani za Zimske olimpijske igre u Sočiju više lokalnog karaktera, projekti koji se tiču Svetskog prvenstva su više regionalnog karaktera i daleko sveobuhvatniji, jer se očekuju ulaganja ne samo u sportske objekte već i u izgradnju puteva, železničkih stanica, aerodroma, hotela, restorana, u čemu srpski građevinari traže svoju šansu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;