INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Etaž" izlaže na Sajmu tehnike novitete u opremi za grejanje, vodovod i kanalizaciju

13.05.2009. | eKapija

Preduzeće "Etaž" je i ove godine uzelo učešće na Sajmu tehnike u Beogradu. Ovaj distibuter opreme za grejanje, klimatizaciju, a od ove godine i opreme za vodovod i kanalizaciju, prikazao je novitete iz svoje ponude i ponude svojih dobavljača.

Posebna zanimljivost jeste to što je posetiocima sajma prikazan rad eksponata. Tako je u saradnji sa preduzećem "Centrometal" izložen kotao za grejanje na pelet koji je povezan u rad i gde se može praktično videti princip rada, način rukovanja i održavanja.

U saradnji sa italijanskim proizvođačem kotlova na pelet i kamina "Edilkamin", izloženo je demo vozilo koje je u funkciji i preko koga se zagrevaju radijatori unutar vozila kao i sanitarna voda.

Da je preduzeće "Etaž" u potpunosti u skladu sa sloganom ovogodišnjeg Sajma tehnike "Prirodno je voleti tehniku" potvrđuje i solarna ćelija pomoću koje je moguće dogrevati objekat i pripremati toplu sanitarnu vodu bez i jednog utošenog Wat-a električne energije.

Zapravo, reč je o solarnoj ćeliji koja je delimično solarni kolektor kroz koji struji i zagreva se vazduh a potom se taj vazduh distribuira u prostoriju koja se dogreva (ili priprema sanitarna voda).

Ostatak ćelije je fotonaponska ćelija koja služi za napajanje ventilatora koji omogućava strujanje vazduha kroz ćeliju i objekat. Na taj način ovaj sistem je u potpunosti autonoman i posebno pogodan za vikend kuće (zbog stalnog grejanja i cirkulacije vazduha), ali i za objekte u kojima se stalno boravi kao i za industrijsku primenu u sušarama, za dozrevanje povrća. Jednom ugrađen sistem ne zahteva nikakvo kasnije održavanje i ulaganje. Proizvod je atestiran i serifikvan, a u evropskim zemljama se koristi skoro 30 godina.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;