INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Qbiss One i ArtMe u okviru izložbe Silent Revolution sa Londonskog festivala stižu u Beograd

31.05.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Trimov revolucionarni Qbiss One sa ArtMe u okviru izložbe Silent Revolutions (Tihe revolucije), posle premijernog predstavljanja na Londonskom festivalu dizajna predstavljaju se i u Beogradu. U Dizajn parku u okviru Beogradske nedelje dizajna, posetioci će moći da pogledaju izložbu koja predstavlja savremeni slovenački dizajn za poslednjih dvadeset godina u Narodnoj biblioteci u Beogradu, od 6. do 9. juna.

Izložba Silent Revolutions je na prošlogodišnjem Londonskom festivalu dizajna uvrštena u vodič 'Icon Design Trail' (Tragom ikoničnog dizajna) i bila proglašena za jedan od najboljih događaja te velike i važne svetske smotre dizajna. Organizator izložbe je Muzej arhitekture i dizajna iz Ljubljane, a cilj da se pokažu dostignuća slovenačkog dizajna prisutna u projektima umetnika, kao i u kreativnim rešenjima kompanija.

Maja Varđan, kustos izložbe, izjavila je: „Trimo je jedno od vodećih slovenačkih preduzeća, koje je doživelo procvat u poslednjih dvadeset godina i jedno od retkih u svojoj branši koje je u svoje prefabrikovane građevinske elemente integrisalo pojam dizajna. Na polju metalnih fasadnih sistema, ideju o standardizaciji i multiplikaciji povezali su s mogućnošću individualnog izbora i tako su izbegnute monotone, predvidljive ponude.“

Maja Varđan dodaje da eksponati prikazuju strast individualnih dizajnera, njihovu motivaciju, inovativan razvoj i visokokvalitetnu izradu. Izložba obuhvata i proizvode velikih industrija sa sopstvenim robnim markama i predmete dizajnera, proizvedene u malim serijama, te su na izložbi, osim predmeta i dizajnera, predstavljeni i naručioci, proizvođači i preduzeća, koji su odigrali važnu, ključnu ulogu pri realizaciji projekata.

Uvršćivanje Qbiss One i ArtMe u najbolje što Slovenija ima da ponudi u dizajnerskom smislu, još je jedan pokazatelj da je Trimo sinonim za inovacije i visoki kvalitet izrade, uz dozu umetničke inspiracije – a to je pravi odgovor na zahteve za moderni minimalizam u arhitekturi.

Povezane vesti: 

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;