Qbiss One i ArtMe u okviru izložbe Silent Revolution sa Londonskog festivala stižu u Beograd

31.05.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Trimov revolucionarni Qbiss One sa ArtMe u okviru izložbe Silent Revolutions (Tihe revolucije), posle premijernog predstavljanja na Londonskom festivalu dizajna predstavljaju se i u Beogradu. U Dizajn parku u okviru Beogradske nedelje dizajna, posetioci će moći da pogledaju izložbu koja predstavlja savremeni slovenački dizajn za poslednjih dvadeset godina u Narodnoj biblioteci u Beogradu, od 6. do 9. juna.

Izložba Silent Revolutions je na prošlogodišnjem Londonskom festivalu dizajna uvrštena u vodič 'Icon Design Trail' (Tragom ikoničnog dizajna) i bila proglašena za jedan od najboljih događaja te velike i važne svetske smotre dizajna. Organizator izložbe je Muzej arhitekture i dizajna iz Ljubljane, a cilj da se pokažu dostignuća slovenačkog dizajna prisutna u projektima umetnika, kao i u kreativnim rešenjima kompanija.

Maja Varđan, kustos izložbe, izjavila je: „Trimo je jedno od vodećih slovenačkih preduzeća, koje je doživelo procvat u poslednjih dvadeset godina i jedno od retkih u svojoj branši koje je u svoje prefabrikovane građevinske elemente integrisalo pojam dizajna. Na polju metalnih fasadnih sistema, ideju o standardizaciji i multiplikaciji povezali su s mogućnošću individualnog izbora i tako su izbegnute monotone, predvidljive ponude.“

Maja Varđan dodaje da eksponati prikazuju strast individualnih dizajnera, njihovu motivaciju, inovativan razvoj i visokokvalitetnu izradu. Izložba obuhvata i proizvode velikih industrija sa sopstvenim robnim markama i predmete dizajnera, proizvedene u malim serijama, te su na izložbi, osim predmeta i dizajnera, predstavljeni i naručioci, proizvođači i preduzeća, koji su odigrali važnu, ključnu ulogu pri realizaciji projekata.

Uvršćivanje Qbiss One i ArtMe u najbolje što Slovenija ima da ponudi u dizajnerskom smislu, još je jedan pokazatelj da je Trimo sinonim za inovacije i visoki kvalitet izrade, uz dozu umetničke inspiracije – a to je pravi odgovor na zahteve za moderni minimalizam u arhitekturi.

Povezane vesti: 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Lepa 20.11.2018.
Šta je sa nelegalnim objektima koji su izgr...
D 17.11.2018.
I sta ce se videti sa tog tocka koji ce bit...
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...
Dragica 09.11.2018.
Ma kako da ne...bas joj verujemo.
Neš 01.11.2018.
Komentara 0 tako će i ostati to je sve lep...