INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

II Beogradski festival cveća

23.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Predstojećeg vikenda, 24. i 25. septembra biće održan drugi po redu Beogradski festival cveća. Ova manifestacija izložbenog, zabavnog i edukativnog karaktera okupiće veliki broj izlagača i učesnika čiji je rad inspirisan ekologijom, prirodom, cvećem i zaštitom životne sredine, a sa željom da se ozeleni grad, oplemene javni prostori i istovremeno probudi mašta njihovih kreatora i korisnika.

Multimedijalni program 2. Beogradskog festivala cveća kreiran je za publiku različitih uzrasta i intresovanja, a sve u cilju da pokrene neka od savremenih pitanja  urbane ekologije. Beogradski festival cveća zalaže se za obnovu, zaštitu i vrednovanje parkova, zelenih površina i urbanih pejzaža kao preduslova za kvalitetan život u gradovima.

Kroz sedam programskih zona posetioci će moći da pogladaju brojne instalacije, projekte sadašnjosti i budućnosti koji pokazuju kreativnost i inovativnost profesionalaca i onih koji će to postati, umetničke performanse, da čuju muzički program studenata Muzičke akademije, pogledaju interaktivnu izložbu "Brzi crteži-promene" Akademije lepih umetnosti, učestvuju u origami radionici Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda kao i da učestvuju u interaktivnoj instalaciji studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i da zajedno sa studentima razlistaju i ušarene Drvo lepih želja svojim ekološkim porukama.

Na Beogradskom festivalu cveća posetioci će moći i da se opuste, druže i uživaju u aroma pikniku, u ambijentu začinjenom aromatičnim biljkama, moći će da se upoznaju sa duhom japanske umetnosti kroz istoriju i stilove ikebana, umetnosti bonsaija ili kreiranje zen – vrtova. Na ovaj način BFC simbolično pruža podršku i odaje poštu Japanu i japanskoj kulturi.

U okviru II BFC-a posetiocima će biti ponuđeno i sezonsko cveće, cvetni aranžmani kao i detalji za enterijer i eksterijer kojima će moći da oplemene svoj dom.

Posebno mesto na Festivalu dobiće najmlađi Beograđani, kroz takmičenja i radionice koje kroz zabavu i igru, decu uče da vole i čuvaju prirodu: Šumarski višeboj, Moja prva biljka, Bojanka biodiverziteta i Reciklaža nije foliraža.

Park Manjež je domaćin ovogodišnje manifestacije, koja se održava uz značajnu podršku gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, opštine Savski venac, Gradskog zelenila, Srbijašuma, TOB-a i brojnih drugih partnera i učesnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;