INFONET-468X60-BANNER

Preduzeće za puteve "Vranje" aktiviralo asfalnu bazu posle višemesečnog zastoja

05.09.2011. | Tanjug

Posle višemesečnog zastoja proradila je asfaltna baza Preduzeća za puteve iz Vranja, iz sastava "Nibens grupe", čiji su radnici poslednju platu primili za februar ove godine.

Dragan Dimitrijević, jedan od čelnika Samostalnog sindikata, kazao je da je pred zaposlenima "Nibens grupe" skoro nepremostivo breme problema, ali da vranjski putari preduzimaju sve kako bi spasili firmu, sebe i svoje porodice.

- Pronašli smo nešto bitumena, skrpili malo para i aktivirali asfaltnu bazu kako bi smo narednih dana postavili drugi sloj asfalta na deonici puta Vranje-Trgovište i zakrpili nekoliko kilometara gradskih ulica u Vranju - kazao je Dimitrijević.

Dimitrijević je istakao da je u vranjskom Preduzeću za puteve "pravo opsadno stanje" i da se ovih dana preduzimaju sve potrebne mere za reorganizaciju i restruktuiranje kako ova, godinama uzorna i profitabilna firma sa preko 400 radnika ne bi otišla u stečaj.

- Ne sedimo skrštenih ruku i ne čekamo milostinju od države. Nadležnom Privrednom sudu smo podneli zahtev za reorganizaciju jer sadašnje stanje za nas i naše porodice znači hod po tankoj žici - kazao je sindikalni funkcioner.

Dimitrijević je objasnio da je namera vranjskih putara da uz pomoć države, banke kao najveći poverioci njihov dug pretvore u kapital, što može da bude atraktivno za nekog od strateških partnera kojih sigurno ima u ovoj grupaciji.

- Naša namera nije da se okačimo drzavi o vrat. Mi samo tražimo da nam država pripomogne u domenu njenih funkcija - zaključio je Dimitrijević.

Putarska preduzeća "Nibens grupe" duguju banakama oko 130 miliona evra, a ukupno duguju oko 170 miliona evra.

Samostalni sindikat putara Srbije i putari "Nibensa" traže isplatu svih zaostalih zarada, kao i utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa i pojedinaca koji su dozvolili "Nibens grupi" da se prezaduži i ostavi radnike na "cedilu".

Vlasnik "Nibens grupe" Milo Ðurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz "Nibens grupe", uhapšeni su pre tri meseca pod sumnjom da su od 2007. do 2010. izvlačili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su u Ðuraškovićevom vlasništvu.

Šteta naneta FAM - u procenjena je na više od 32 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;