INFONET-468X60-BANNER

Holcim predstavlja novu vrstu rinfuznog cementa

23.01.2009. | Holcim

U težnji da što adekvatnije odgovori specifičnim zahtevima koji prate potrebe tržišta, odnosno potrebe građevinske industrije, kao i proizvođača betona, Holcim (Srbija) d.o.o. je u svojim laboratorijama proizveo novu vrstu rinfuznog cementa i upravo ga pustio na tržište.

Nova vrsta rinfuznog cementa 42.5N (PC 35M S-L 42.5N) poseduje odličnu kompatibilnost sa aditivima i mogućnost postizanja visokih marki betona, koji poseduju povećanu vodonepropustljivost, otpornost na mraz, produženu trajnost, a ubrzana je i njegova ugradnja. Takođe, beton poseduje veću čvrstoću i manji procenat sakupljanja.

Sa novom vrstom cementa omogućena je proizvodnja, kako gotovog i pumpanog, tako i samougrađujućeg betona, koji se može primenjivati u izgradnji stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, mostova, tunela i brana. Takođe, ova vrsta betona idealna je za izradu prefabrikovanih betonskih konstruktivnih elemenata, suvih maltera, a može se koristiti i u radovima na izgradnji puteva.

Prilikom zvanične prezentacije novog proizvoda, generalni direktor Holcim Srbija, Gustavo Navaro je naglasio: „Prošle godine lansirali smo novo vezivo za malterisanje, a ovu godinu počeli smo sa proizvodnjom nove vrste rinfuznog cementa. Stalno širimo paletu proizvoda, u skladu sa potrebama tržišta. U Srbiji se gradi, potrebe građevinske industrije i svih drugih potrošača su sve zahtevnije, ne samo kada su u pitanju kvalitet, već i specijalizovani proizvodi. Holcim Srbija, sa svojim stručnim timom, izlazi u susret tim potrebama i naši proizvodi i usluge su u skladu sa evropskim standardima.”

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;