INFONET-468X60-BANNER

Dunavski koridor će biti završen godinu dana pre roka

22.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U toku je izgradnja Dunavskog koridora, brze saobraćajnice koja povezuje auto-put Beograd-Niš sa Požarevcem, Velikim Gradištem i Golupcem. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da se radovi odvijaju izuzetno uspešno, te će projekat biti završen znatno pre predviđenog roka.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Tokom obilaska radova na prvoj deonici od auto-puta do Požarevca, ministar Vesić je potvrdio da se radovi odvijaju prema planu, sa očekivanjem da će oko 30 kilometara trase biti pušteno u saobraćaj do kraja godine. Ukupna dužina Dunavskog koridora iznosi 67 kilometara, a Vesić je istakao da će izgradnja biti završena bar godinu dana pre roka, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Projekat realizuje kompanija Šandong, poznata kao jedna od vodećih kineskih kompanija u Srbiji.

Vesić je naveo da će povezivanje Požarevca sa mrežom auto-puteva i brzih saobraćajnica imati dalekosežan uticaj na poboljšanje životnog standarda lokalnog stanovništva, privlačenje investicija i unapređenje veza sa Kostolcem. Naglasio je da ovakvi projekti doprinose decentralizaciji i omogućavaju ljudima da ostaju i napreduju u svojim lokalnim zajednicama.

Izrazio je zahvalnost Koridorima Srbije, kompaniji Šangdong i Gradu Požarevcu za njihov doprinos u bržem završetku projekta. Rekao je da se sličnim tempom odvija i izgradnja pruge Novi Sad-Subotica, koja će takođe biti završena pre roka.

Gradonačеlnik Požarеvca Saša Pavlović istakao je važnost brze saobraćajnice koju dobijaju Požarevac i deo Braničevskog okruga. Naime, Dunavski koridor je značajan za dalji ekonomski razvoj kao i za razvoj turizma jer se ovde nalazе Viminacijum, Ramska i Golubačka tvrđava.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;