INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na Fruškoj Gori

04.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Objekat je projektovan za život tročlane porodice i shodno tome dizajniran je sadržaj koji prati njihove potrebe. Kvalitet ove lokacije ogleda se u poziciji parcele i fantastičnom pogledu koji se pruža prema gradu.

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na Fruškoj Gori

Aluminijumski sistemi kompanije Alumil (Foto: Miloš Martinović)

Prilikom projektovanja objekta, apsolutno je sve bilo podređeno pogledu iz kuće i uzajamnoj povezanosti unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Istaknuta fasada sa konzolom od 17m, svojevrsan je okvir za stakleni portal koji se u neprekidnom nizu prostire celom dužinom kuće koja obuhvata prostorije dnevnog boravka, kuhinje, trpezarije, spavaće sobe i kupatila.

Odgovor na ovo zahtevno konstruktivno rešenje kompanija Alumil dala je podizno-kliznim sistemom SMARTIA S560. Zahvaljujući ugrađenom sistemu, objekat ima povećano prirodno osvetljenje enterijera, zatim visoku termičku efikasnost, fleksibilnost u modifikaciji prostora i funkcionalnost.

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na Fruškoj Gori

Aluminijumski sistemi kompanije Alumil (Foto: Miloš Martinović)

Pored toga, klasični prozorski otvori na objektu projektovani su sa aluminijumskih sistemom SMARTIA S67 kojeg odlikuje izvrsna termička izolacija, visoka konstruktivna fleksibilnost i izvanredan, minimalistički dizajn.

Osnova vile je jednostavna, u obliku pravougaonika. Fasada objekta je bez dodatnih dekorativnih elemenata, ali sa volumetrijski istaknutom prednjom i zadnjom fasadom, čiji oblikovni karakter pruža jedinstven arhitektonski izraz.

Enterijer je u većoj meri bio odredjen funkcionalnom organizacijom i svim aspektima savremenog dizajna koji ni u jednom delu nije narušio prvobinu zamisao arhitekte, istovremeno omogućavajući uživanje u jedinstvu sa prirodom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;