INFONET-468X60-BANNER

Tender za drugu fazu projektovanja infrastrukture za EXPO i Nacionalni stadion

29.06.2023. | eKapija

Povodom opremanja Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina.

EXPO

Budući zgled EXPO 2027 (Foto: Ministarstvo finansija)

Javna nabavka za drugu fazu realizacije infrastrukturnog koridora podrazumeva tehničku dokumentaciju za izgradnju hidrotehničkih instalacija u okviru infrastrukturnog koridora državnog puta (deonica od Novog Beograda do Surčina kao nastavak auto-puta E763 Beograd-Požega). Vrednost nabavke procenjena je na 23 miliona dinara, navodi eKapija.

Biće omogućeno dvostrano snabdevanje vodom - u I fazi iz pravca Surčina, a u drugoj iz pravca Novog Beograda, kao i kanalisanje svih otpadnih voda sa lokacije. U I fazi jedan deo otpadnih voda upućen je na Batajnički kanalizacioni sistem, a u drugoj će se deo upotrebljenih voda usmeriti ka Centralnom kanalizacionom sistemu, dok se ne izgrade nizvodni primarni objekti Batajničkog kanalizacionog sistema.

U nabavci se navodi da je toku razrade kroz projektnu dokumentaciju u okviru zone postavljanja infrastrukture potrebno projektovati komunalnu stazu širine 3,5m, orjentacione dužine od 7.850m.

Potrebno je isprojektovati deonicu magistralnog vodovoda orijentacione dužine oko 8.500m u okviru izgradnje infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina, za potrebe priključenja planiranog kompleksa Nacionalnog stadiona.

Za potrebe kanalisanja upotrebljenih voda sa lokacije PPPPN Nacionalnog fudbalskog stadiona duž predmetnog infrastrukturnog koridora, potrebno je isprojektovati fekalnu kanalizaciju od sabirne crpne stanice KCS-1 koja je predmet druge tehničke dokumentacije, do postojećeg fekalnog kolektora u Ulici Dr Ivana Ribara, piše eKapija.

Duž predmetnog infrastrukturnog koridora potrebno je projektovati fekalni kolektor do postojeće fekalne kanalizacije u ulici Dr Ivana Ribara, ukupne dužine oko 8.000m, za potrebe odvođenja upotrebljenih voda, sa područja obuhvaćenim PPPPN Nacionalnog fudbalskog stadiona za obe faze. U slučaju potrebe predvideti relejnu KCS u okviru infrastrukturnog koridora.

Rok za prijavu na tender je 24, jul.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;