INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izvode se pripremni radovi za izgradnju depoa Beogradskog metroa na Makišu

20.06.2023. | eKapija

Radove na izgradnji depoa na Makiškom polju obišli su delegacija JКP Beogradski metro i voz i JP Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zajedno sa evropskim partnerima zaduženim za upravljanje projektom izgradnje metroa, nemačkom kompanijom Deutsche Bahn i francuskom kućom Systra.

Metro

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predstavnici glavnog izvođača radova, kineski partneri iz Power China pripremili su tim povodom stručnu prezentaciju i informisali prisutne o toku izgradnje depoa na Makišu, detaljno predstavivši sve segmente procesa, piše eKapija.

- U toku su pripremni radovi koji obuhvataju nasipanje terena platoa za depo, kamena i delimično peska i izgradnja dva kolektora za prikupljanje atmosferskih voda i jedne crpne jedinice. Atmosferski kolektori su skoro završeni, a u prethodnom periodu je izvršeno skidanje površinskog sloja humusa, nakon čega su mašine započele zbijanje tla i nasipanje lomljenog kamena. Na području Makiškog polja pored depoa biće izgrađene i prve tri metro stanice i započeće rad prve mašine za bušenje tunela (tzv. "krtice") - objavio je JKP Beogradski metro i voz.

Depo Makiš

Depo Makiš (Foto: Tehnička dokumentacija za opremanje lokacije Makiško polje)

Andreja Mladenović, direktor JКP Beogradski metro i voz, naveo je da je izgradnja metroa od krucijalne važnosti za unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, saopšteno je iz ovog preduzeća. Dodao je da je ovo jedan od najvažnijih državnih projekata za sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj društva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;