INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najzad će se rasteretiti Pančevački most i Zrenjaninski put: Sledeće godine počinje izgradnja auto-puta

17.02.2023. | Blic

Sledeće godine počeće izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i naglasio da će put biti veoma značajan za žitelje leve obale Dunava koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava, prenosi Blic.

Auto-put - ilustracija

Ilustracija (Foto: Pixabay)

- To će bitno rasteretiti saobraćaj na Zrenjanincu i Pančevačkom mostu - rekao je Vesić u Beogradskoj hronici i obrazložio šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada Vlade.

On je naveo da je brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo završena i zvanično će biti otvorena 31. marta, a do tada će početi i radovi na petlji Jakovo.

Saobraćajnica Surčin - Novi Beograd omogućiće direktan izlazak na auto-put Miloš Veliki i rasteretiti auto-put Beograd - Šid

- Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana Vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa Gazele, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad - rekao je Vesić za RTS.

Naveo je i da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

- Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više ni jedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u grad - izjavio je Vesić.

- Do početka letnje sezone biće završen i novi terminal na aerodromu Nikola Tesla, zahvaljujući kojem će kapacitet aerodroma biti 15 miliona putnika - rekao je on.

Vesić je podsetio da je prošle godine beogradski aerodom prihvatio oko šest miliona putnika, navodi Blic.

- Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo trenutne gužve, a završen je i novi kontrolni toranj, kao i nova umetnuta pista. Upravo kreće rekonstrukcija stare piste izgrađene 60-ih godina - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;