INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trimu nove nagrade za inovativnost: Nagrada za najbolju tehnologiju i priznanje za transfer tehnologije

27.05.2010. | Gradjevinarstvo.rs

ArtMe* je pobedio na konkursu “Best Technology Award” (Nagrada za najbolju tehnologiju) u organizaciji Razvojnog centra za alate TECOS iz Slovenije, dok je na međunarodnom događaju iz oblasti robotike u San Sebastijanu, Španija, na godišnjem susretu između industrije i nauke (European Robotics Technology Platform i European Robotics Research Network) Trimo ovog proleća osvojio treće mesto u oblasti robotike.

Konkurs za Nagradu za najbolju tehnologiju, raspisuje se na osnovu Javnog konkursa za podršku nacionalnom sistemu inovacija Slovenije i izvodi se u okviru projekta “Tehnološko-inovacijsko čvorište za kompleksne sisteme i inovativne tehnologije”. Komisija je primila 14 predloga za nagradu, a ocenjivani su tehničko-tehološki, poslovno-ekonomski i ekološko-energetski kriterijumi.

Autori pobedničke prijave (dr Viktor Zaletelj iz Trima, dr Aleš Petek i dr Karl Kuzman sa Mašinskog fakulteta), za najbolju proizvodnu tehnologiju nagrađeni su besplatnim učešćem na Međunarodnoj konferenciji ICIT & MPT (International Conference on Industrial Tools and Material Processing Technologies – Internacionalna konferencija o alatima i tehnologijama za obradu materijala), koja će se održati na jesen 2011.

Kada je saznao da je pobedio, dr Viktor Zaletelj je rekao: “Nagrada predstavlja priznanje šire javnosti sa područja razvoja novih tehnologija u Sloveniji, za razvojni rad i njihovu praktičnu implementaciju u obliku proizvoda ArtMe. Nagradu – učešće na konferenciji - iskoristiću s radošću, jer su nova znanja i poznanstva ključna za razvoj novih inovativnih tehnologija. Te tehnologije kompaniji donose najveću konkurentsku prednost. Takođe bih želeo da zahvalim i čestitam svima koji su učestvovali u razvoju ArtMe.”

Na dodeli evropske nagrade za povezivanje industrije sa naukom na području robotike, EUROP/EURON Nagrade za transfer tehnologije (EUROP/ENRON Technology Transfer Award), svojim rešenjem robotizovanog manipulatora za montažu fasadnih elemenata, Trimo je osvojio treće mesto.

*ArtMe je sa Qbiss by trimo proizvod koji je već poneo zvanje najbolje slovenačke inovacije u 2009. godini, u konkurenciji više od 100 proizvoda.

ArtMe je izgled fasade, koji sjedinjuje individualnost, različitost, estetiku i dizajn. Omogućava popunjavanje fasadne obloge objekta estetskim dizajnom, koji se poigrava preplitanjem zanimljivih oblika, senki i dezena. Savremena tehnologija površinskog predizajniranja fasadnih elemenata omogućava izbor dizajna po želji, a moguće je izabrati i prethodno dizajnirane obrasce Puzle, Linije ili Mehuriće.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

MLG
MLG
BAČKI PETROVAC
www.mlg.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;