INFONET-468X60-BANNER

Holcim preuzeo Teko Mining u Srbiji

13.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Lafarge Srbija, član Holcim Grupe, preuzeo je upravljanje Teko Mining Srbija, jedne od najvećih nezavisnih kompanija za proizvodnju agregata u zemlji, sa procenjenim prihodom od prodaje od preko 20 miliona evra u 2022. godini. Ova akvizicija uključuje četiri kamenoloma i asfaltnu bazu Vinča, čime će se učvrstiti prisustvo Holcim-a, na dinamičnom srpskom tržištu, dopunjujući nedavnu akviziciju Kamenoloma Podbukovi, još jedne kompanije za proizvodnju agregata u regionu.

Lafarge fabrika cementa u Beočinu

Lafarge fabrika cementa u Beočinu (Foto: Lafarge)

- Teko idealno dopunjuje našu postojeću proizvodnju cementa i betona, omogućavajući nam da na ovom veoma dinamičnom tržištu, našoj integrisanoj ponudi dodamo agregate, asfalt i proizvodnju filera. Radujem se što ću poželeti dobrodošlicu zaposlenima Teko Mininga, čija će stručnost biti od neprocenjivog značaja  za ubrzanje našeg rasta, i koja će nam omogućiti da u budućnosti  razvijemo cirkularna rešenja vezana za reciklažu građevinskih materijala i građevinskog otpada, izjavio je Miljan Gutović, direktor regiona za Evropu, Bliski istok i Afriku.

Kamenolom Gradac, Batočina

Kamenolom Gradac, Batočina (Foto: Lafarge)

- Lafarge Srbija ovom akvizicijom učvršćuje poziciju lidera u oblasti proizvodnje i prodaje građevinskih materijala na srpskom tržištu. Ulaganje u proširenje poslovanja, kroz akviziciju kompanije Teko Mining i kamenoloma Podbukovi, omogućava nam brz ulazak u tri nova poslovna segmenta - agregate, asfalt i krečni filer u kojima do sada nismo poslovali, što će biti velika podrška razvoju infrastrukture u Srbiji. Lafarge posluje u Srbiji punih 20 godina, tokom kojih smo konstantno ulagali u razvoj našeg poslovanja oslanjajući se na dugu tradiciju fabrike cementa, unoseći inovacije i uspešno prevazilazeći sve izazove. Sa istim entuzijazmom ćemo nastaviti da radimo i u predstojećem periodu. Želimo srdačnu dobrodošlicu u našu porodicu zaposlenima preduzeća Teko Mining i kamenoloma Podbukovi, navodi Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija.

Teko Mining ima kamenolome u Batočini, Ćeramidama, Ljuboviji i Ladnim Vodama, kao i asfaltnu bazu Vinča, a u svojoj organizaciji ima preko 150 zaposlenih. Visokokvalitetni agregati su strateški locirani da snabdevaju izgradnju i održavanje putne infrastrukture, izgradnju železnice i primene koje zahtevaju visoke čvrstoće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
XELLA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;