INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srpska kompanija "Vatrosprem" u pohodu na tržište Latinske Amerike - prve investicije na Kubi

06.04.2010. | Beta

Proizvodi srpske kompanije "Vatrosprem" krenuće uskoro na tržišta Latinske Amerike, a ovaj posao pratiće i projekat realizacije zajedničkog ulaganja u proizvodnju vatrogasnih i komunalnih vozila, kao i protivpožarne opreme na Kubi.

"Vatrosprem" je potpisao sa kubanskom automobilskom industrijom "Unecamoto" inicijalni ugovor, kojim je predviđen plasman proizvoda ove kompanije u zemlje Latinske Amerike, kao i otvaranje zajedničke fabrike za izradu kompletnog programa ovog srpskog preduzeća na Kubi.

Beogradska kompanija će slati na Kubu setove svojih proizvoda, koji će se tamo sklapati pod nadzorom stručnjaka "Vatrosprema" i potom izvoziti na tržišta Latinske Amerike, prvenstveno organizacije ALBA, koja okuplja osam zemalja Kariba, Srednje i Južne Amerike pod režimom preferencijalnih carina.

Posao mešovitog ulaganja je najviši stepen ekonomske saradnje, gde je srpska firma izrazila spremnost da uđe u buduće zajedničko ulaganje sa svojom kompletnom tehnologijom, opremom i ekspertima, a Kubanci sa radnom snagom i potrebnom infrastrukturom.

Radilo bi se o prvom poslu ove vrste jedne kompanije, ne samo iz Srbije, nego sa prostora bivše Jugoslavije na Kubi. To je svakako bio razlog što se, mimo uobičajene prakse Havane, kubanski ministar za spoljnu trgovinu i inostrana ulaganja Rodrigo Malmierca sastao sa predstavnicima "Vatrosprema" kako bi se pobliže informisao o ovom projektu.

On je u razgovoru sa vlasnicima "Vatrosprema proizvodnja" Dragišom Marinkovićem i Stevicom Damnjanovićem naglasio da je reč o projektu koji zadovoljava dve ključne premise vlade u Havani - supstituciju uvoza i jačanje izvoza.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;