INFONET-468X60-BANNER

WEST 65 : Završni radovi

25.01.2013. | Beobuild.rs

Na gradilištu stambeno-komercijalnog kompleksa “West65” radovi su nalaze u poslednjoj fazi. Na zgradama se izvode završni radovi na enterijeru i fasadi, dok se okolina objekata uređuje i oprema mobilijarom. Useljavanje prvih stanara u novobeogradskom bloku 65 očekuje se u martu ove godine.

Kako je izgradnja prve tri lamele u poslednjoj fazi, posetii smo gradiište kako bi propratili završne radove na unutrašnjosti objekta i njegovoj okolini. Sve tri lamele su na pribižnom stupnju gradnje, sa manjom diferencijacijom od 5-10%. Nema sumnje da će svi neophodni radovi biti završeni u najavljenom roku, a tada će biti i useljene ove tri lamele sa 150 stanova. Podsećamo da je stambeni deo kompleksa zamišljen sa oko 514 stambenih jedinica raspodeljenjih u 11 lamela. U kasnijim fazama master plan projekta pored stambenog dela takođe predviđa izgradnju shopping centra i poslovne kule.

Gradilište je izuzetno aktivno i radi se na svim delovima objekata. Radovi na podzemnim etažama su gotovo završeni, a ostale su samo manje intervencije na povezivanju instalacija, postavljanju signalizacije i protiv požarnih sistema. Prostrana dvospratna garaža rešava sve probleme parkiranja, a implementiraće najsavremeniju digitalnu opremu za pristup. Podzemni deo objekta je posebna konstrukcija koja ne deli noseće stubove sa objektom iznad, a pored garaže sadržaće brojne servisne funkcije, sklonište itd.

Na stambenim lamelama se izvode završni radovi na postavljanju izolacije i fasade. Jedna lamela je pretrpela manje izmene u organizaciji prostora, pa će biti realizovana sa nešto manje stanova veće površine. U unutrašnjosti objekta završeno je uređivanje većine kupatila i kuhinja, koje su opremljene visoko kvalitetnom keramikom velike površine ploča. Postavljanje spoljne aluminijumske stolarije je takođe završeno na objektima, kao i unutrašnje stolarije od masiva visokog kvaliteta. Radnici koje smo zatekli, ugrađivali su gipsane elemente u dnevnom boravku, obavljali manje intervencije na instalacijama, uređenje ulaza, balkona i javnih stepeništa.

Na spoljnom delu objekta završava se fasada. U najvećem delu posao je završen, ali još uvek postoje manje površine na kojima se postavlja izolacija i fasadni malter. Objekat je inače jako dobar primer energetske efikasnosti, o čemu smo govorili u više navrata. Zgrade će pored 10cm debele spoljne izolacije imati i odličan sistem centralnog grejanja i hlađenja, koje će cirkulisati tehničku vodu iz sopstevnog bunara. Zgrada poseduje i gasnu instalaciju u stanovima, što predstavlja kuriozitet na Novom Beogradu, a sistemi grejanja i hlađenja su izvedeni kroz podne ispuste. Ovakvo rešenje, pored štednje prostora za radijatore u samim stanovima, poštedeće fasadu ugradnje split sistema. Sa svim energetskim specifikacijama zgrada će sigurno aplicirati za zelene sertifikate, a biti i dobra primerna tačka za nove standarde u gradnji.

Okolina je takođe u fazi uređivanja. Staze su popločane, formirane su i manje zelene aleje, ugrađeni su podzemni kontejneri, a uskoro kreće uređivanje dečijeg igrališta. Materijali korišćeni za uređivanje okoline objekta su takođe pohvalnog kvalteta. Sa prednje strane objekta izgrađen je manji plato popločan granitnim pločama, a očekuje se postavljanje i ostalog mobilijara kao što su klupe, đubrijere, itd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;