Nova VELUX aplikacija omogućava svima da otkriju moć dnevne svetlosti u potkrovlju

04.07.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija VELUX predstavlja novu MyDaylight aplikaciju koja se bavi virtuelnim prikazom dnevne svetlosti u prostorijama u potkrovlju. Aplikacija je izuzetno korisna ljudima koji počinju proces renoviranja prostorija u potkrovlju i žele da vizualizuju dnevnu svetlost u tom novom prostoru korišćenjem prikaza od 360 stepeni i virtuelne realnosti.

Dnevna svetlost ima moć da kuću transformiše u dom. Uz to dnevna svetlost i količina dnevne svetlosti u prostoru izuzetno utiču na naš bioritam, na to koliko koncentracije imamo tokom dana, kako ćemo biti raspoloženi. Studije sprovedene nad školskom decom pokazuju da deca koja su izložena dovoljnim količinama dnevne svetlosti u toku dana postižu do 15% bolje rezultate u učenju. Iz svih ovih razloga, jako je važno da kada planiramo transformaciju nekog prostora, kakva god da mu je namena, stavimo dnevnu svetlost u centar naših razmišljanja.

Danas i dizajneri enterijera i obični korisnici imaju na raspolaganju mnogo alata koje mogu da koriste u dizajniranju prostora – od uzoraka boja i tekstila, biljaka, tepiha i dekorativnih sitnica. Pa ipak, jedan od najosnovnijih alata – dnevno osvetljenje, često se ne uzima u obzir. Svima je jednostavnije da investiraju u novu sofu ili da izaberu drugu nijansu boje za zidove, nego što je da zamisle prostoriju koja je dizajnirana oko dnevne svetlosti. Ovom aplikacijom VELUX to želi da promeni!

Uz pomoć MyDaylight aplikacije i vašeg telefona možete jednostavno da vidite na koji način dnevna svetlost može transformisati vaš dom. MyDaylight aplikacija omogućava vam da dizajnirate svoju realnu sobu u potkrovlju jednostavim odabirom parametara kao što su dimenzije poda, visina i nagib krova. Dalje možete odabrati lokaciju sobe, dodati prozore, pod i završnu obradu zidova, nameštaj i slično. Nakon 10-tak minuta dobićete digitalnu simulaciju prostorije koja se može pogledati ili kao prikaz od 360 stepeni ili u virtuelnoj realnosti i koja će vam zaista realno prikazati transformativnu ulogu dnevne svetlosti.

Aplikacija MyDaylight je besplatna, kao i sama dnevna svetlost može se preuzeti i za IOS i za Android uređaje putem App Store-a i Google Play prodavnice.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...
Kaljevic Struganik 09.09.2018.
Ovi kameni tepisi u kuci super izgledaju, n...
Dikan 03.09.2018.
Naravno kada u Srbiji postoji samo jedna šk...