INFONET-468X60-BANNER

U Novom Sadu gradilišta u nekoliko naselja

23.05.2018. | N.S. | Novosti

Sezona radova koje obavlja JKP Vodovod i kanalizacija je u punom jeku, a kako ističu u ovom preduzeću, ovo vreme maksimalno se koristi kako bi bili urađeni svi neophodni radovi na obnovi i izgradnji mreže.

Jedan od najvažnijih, mada ne i najvrednijih poslova, nedavno je priveden kraju u strogom centru Novog Sada. Na ovom potezu je se radilo na izgradnji vodovodne mreže, a radovi su bili vredni 4,5 miliona dinara.

- Zvršena je, takođe, i jedna od većih investicija u naselju Bukovac - zadovoljni su u Vodovodu i kanalizaciji. - Stanovnici ovog prigradskog naselja su imali dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem. Izgrađena je nova vodovodna mreža, druga visinska zona, u šta je uloženo 40 miliona dinara.

U februaru su počeli i radovi na izgradnji vodovodne mreže na Staroiriškom putu, gde je završeno više od pola deonice.

- Deonica puta na kojoj se izvode radovi je duga je 3,5 kilometara, a radovi se odvijaju planiranom dinamikom - jasni su u Vodovodu. - Njihova vrednost procenjena je na 27,6 miliona dinara.

Radovi su planirani i u Fabrici vode, gde će biti nastavljena sanacija vodnih filtera. Ovo je, objašnjavaju u Vodovodu, posao koji se obavlja periodično, a filterska polja su od velikog značaja kada je reč o preradi vode.

- Planiramo da krajem juna započnemo radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u delu Ulice Janka Čmelika od Kornelija Stankovića do Oblačića Rada - najavljuju u Vodovodu. - Reč je o deonici od preko 500 metara, za šta će se izdvojiti 28 miliona dinara.

U ovoj građevinskoj sezoni, kako kažu u Vodovodu i kanalizaciji, nisu zanemareni ni radovi na obnovi bunara na izvorištu Ratno ostrvo.

- Prošle godine smo uredili tri bunara, a ove godine u planu čišćenje još tri - kažu u Vodovodu. - Na ovaj način će biti obezbeđene veće količine vode. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara.

Početkom leta počeće radovi na izgradnji kanalizacionih priključaka u prigradskim naseljima. Radovi su vredni 80 miliona dinara, a radiće se u Kovilju, Budisavi, Adicama i svim ostalim delovima prigradskih naselja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;