INFONET-468X60-BANNER

Potrebno trajno rešenje kanalizacionog sistema na levoj obali Dunava

26.01.2018. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je juče (25.01.2018) naselja Krnjaču i Kotež i tom prilikom istakao da problem sa kanalizacijom na levoj obali Dunava mora da bude trajno rešen. On je takođe podsetio na plan prema kojem će sve ulice na opštini Palilula biti „presvučene” novim asfaltom do kraja sledeće godine. Gradonačelnik je obišao radove na asfaltiranju Ulice prva Sutjeska u Krnjači. U pitanju je ulica dužine 720 metara.

- U proteklih godinu i po dana na opštini Palilula rekonstruisano je više od 50 ulica, a tom prilikom postavljeno je preko 30 kilometara novog asfalta. Tokom tekuće i naredne godine realizovaćemo plan prema kojem će svaka ulica na opštini Palilula dobiti novi asfalt bilo da je u pitanju kategorisani ili nekategorisani put. To smo obećali građanima i sada to obećanje ispunjavamo - istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, u bloku Braća Marić urađena je kanalizaciona mreža u dužini od 1,2 kilometra.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Nepostojanje adekvatne kanalizacione mreže praktično na čitavoj levoj obali Dunava jeste problem koji bi morao da bude trajno rešen. U ovom delu Beograda to je apsolutno najveći problem, u šta sam se uverio u razgovoru sa građanima. Veoma brzo ćemo obezbediti finansiranje i to će biti fond koji je definisan isključivo za levu obalu Dunava - naglasio je Mali.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izrazio je mišljenje da je u poslednjih 18 meseci na ovoj opštini napravljen pomak na bolje.

- Dobili smo 220 miliona dinara od Grada Beograda za asfaltiranje nekategorisanih ulica. Do kraja proleća asfaltiraćemo 50 od 110 neasfaltiranih ulica. Građani su nestrpljivi po pitanju kanalizacije, ali sigurno vide da se konačno nešto radi po tom pitanju. Zamenili smo i pet kilometara starih azbestnih cevi u vodovodnom sistemu. Kada je kanalizacioni sistem u pitanju, nadamo se da će grad ugovorom obezbediti dodatnih 38 miliona evra, što bi potvrdilo dinamiku radova za narednih pet, šest ili 10 godina. Na kraju tog procesa cela leva obala Dunava biće priključena na kanalizacionu mrežu - rekao je Jovičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;