IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija magistralnog toplovoda preko mosta Gazela

20.09.2017. | eKapija

U prostorijama Ministarstva rudarstva i energetike, juče (19.09.2017) godine je potpisan ugovor za rekonstrukciju magistralnog toplovoda preko mosta Gazela u Beogradu vredan 3,96 mil EUR. Ugovor su potpisali Goran Aleksić, direktor Beogradskih elektrana i Nenad Pavlović, direktor kompanije Konvar. Projekat rekonstrukcije magistralnog toplovoda preko mosta Gazela finansira se iz kredita Nemačke razvojne banke (KfW).

Kako navode iz kompanije Konvar, magistralni toplovod ispod mosta Gazela, dugačak oko jedan kilometar, kompletno će biti rekonstruisan do početka grejne sezone 2018/2019. Ovaj projekat trebalo bi da doprinese povećanju kapaciteta i proširenju grejnog područja Toplane Novi Beograd.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Kompletna rekonstrukcija ovog magistralnog toplovoda podrazumeva ugradnju predizolovanih cevi većeg prečnika DN750, umesto DN600, sa znatno boljom termičkom izolacijom. Rekonstrukcijom i proširenjem kapaciteta ovog magistralnog toplovoda biće stvoreni preduslovi da se iz Toplane Novi Beograd snabdevaju objekti koji se nalaze na desnoj obali Save, a biće omogućena i toplifikacija još nekoliko grejnih područja, kao što je aktuelni projekat revitalizacije, rekonstrukcije i izgradnje prostora oko mosta i Železničke stanice - Beograd na vodi, zatim Prokop i Senjak, gde će biti ugašene i lokalne kotlarnice na mazut - rekao je ovim povodom direktor Konvara Nenad Pavlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;