INFONET-468X60-BANNER

U naselju Zemunske kapije biće izgrađeno 1700 stanova

19.09.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu. Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića. Stambeno-poslovni kompleks će se prostirati na površini od oko 6 hektara, imaće 8 objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 m² stambeno-poslovnog prostora.

U kompleksu će biti izgrađeni stanovi različitih struktura od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31m² do 93m². U podzemnim etažama objekata su predviđena garažna mesta, a u parteru oko objekata parking mesta.

Slika 1. Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije (foto: www.zemunskekapije.com)

U prizemlju pojedinih objekata su planirani komercijalni sadržaji. U kompleksu će postojati tri uređene parkovske površine sa dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju. Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona opremljena atraktivnim mobilijarom i rasvetom, kao i brojnim komercijalnim sadržajima poput restorana, kafića, radnji.

Novo naselje Zemunske kapije je saobraćajno odlično povezano sa svim delovima Beograda, zahvaljujući blizini auto-puta i novog Pupinovog mosta.

Prilikom projektovanja naselja Zemunske kapije ispoštovani su svi zahtevi u pogledu  energetske efikasnosti objekata. U stambenim objektima je predviđen daljinski sistem grejanja, uz mogućnost regulacije temperature unutar stanova i naplatu toplotne energije po utrošku.

Slika 2. Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije (foto: www.zemunskekapije.com)

U cilju podizanja svesti o značaju uštede energije, predviđena je upotreba LED svetiljki za osvetljenje hodnika, stepeništa i ulaznih holova, uz mogućnost njihovog napajanja putem fotonaponskih sistema smeštenih na krovovima objekata. Primena LED svetiljki i fotonaponskih sistema obezbediće uštedu energije i smanjiti troškove zajedničke potrošnje električne energije.

Pored standardnih bezbednosnih sistema, u okviru stambeno-poslovnog kompleksa predviđeni su: integrisan sistem video nadzora i sistem kartične kontrole pristupa garažama.

Više informacija o naselju Zemunske kapije možete dobiti ovde.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;