INFONET-468X60-BANNER

Počelo uređivanje fasada išaranih grafitima

19.07.2017. | Beoinfo

U Pop Lukinoj 12, kao i u još desetak beogradskih ulica, počelo je čišćenje grafita sa fasada zgrada, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, sigurnosni snimci sa benzinske pumpe preko puta zgrade u Pop Lukinoj prosleđeni su policiji kako bi se otkrili počionici.

- Samo što je sređena fasada u Pop Lukinoj 12, odmah je naružena grafitima. To nas je šokiralo - izjavio je za Tanjug Vesić.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove  obezbedio je da se ta fasada ponovo prekreči, ističe gradski menadžer, a podsekretarka tog sekretarijata Dragana Kocić apelovala je na građane da čuvaju fasade grada Beograda.

Gradska uprava je u poslednjih godinu dana uredila 120 fasada od 180, koliko je planirano.

Gradski urbanista Milutin Folić precizirao je da je u knjigu standarda za mobilijare i javne prostore grada Beograda dodato da prva tri metra fasada koje se rekonstruišu moraju biti premazani antigrafit zaštitom, zahvaljući kojoj će biti moguće očistiti grafite običnom vodom.

On je najavio da će se to u najskorije vreme uraditi i sa 120 fasada koje su do sada završene i još 40, koliko će biti urađeno do kraja godine.

- Na taj način ćemo, nadam se, olakšati skidanje grafita, a nadam se i da će ljudi prestati da pišu grafite kad vide da se grafit već narednog dana sklanja vodom. Nadam se da će ih to obeshrabriti da ulaze u prekršaj i da crtaju grafit koji će već sutra biti uklonjen - poručio je gradski urbanista.

Akcija uređenja fasada je donela puno toga gradu Beogradu, kaže Folić, pa su sada dobrim delom sređeni Kosančićev venac, Ulica kralja Milana, Brankova i Karađorđeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;