INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najbolji "Blic" preduzetnik u 2009. vlasnik preduzeća "Stublina"

10.02.2010. | Blic

Vlasnik preduzeća za proizvodnju brava i okova "Stublina" iz Stojnika Radovan Milojević proglašen je danas za najboljeg preduzetnika u Srbiji u okviru akcije dnevnika "Blic" i banke Intesa "Blic preduzetnik 2009".

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić je prilikom dodele nagrade najavio da će pet preduzetnika koji su ušli u najuži izbor za nagradu moći da računaju na povoljne kredite Fonda za razvoj ukoliko im je potreban novac za širenje posla.

- Preduzetnici su hrabri ljudi sa energijom i ciljem - kazao je Dinkić i dodao da je uspešnim preduzetnicima potrebna podrška. Nagradu od 30.000 evra za ulaganje u razvoj poslovanja, umesto Miodraga Radovanovića koji je bio na putu, primila je supruga pobednika i komercijalna i finansijska direktorka preduzeća "Stublina" Verica Milojević, koja je navela da nameravaju nastave sa širenjem poslovanja i zapošljavanjem novih radnika.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora banke Intesa Đankarlo Miranda kazao je da je žiri ove godine odlučio da dodeli i nagradu do 5.000 evra drugoplasiranom preduzetniku, vlasniku konditorske fabrike "Nelly" iz Loznice Mitru Obradoviću.

Među pet preduzetnika koji su ušli u najuži krug izbora za najboljeg preduzetnika u kategoriji malih i sredniji preduzeća u Srbiji ove godinu ušli su i vlasnik Podruma "Radovanović" Miodrag Radovanović, vlasnik "Div trade" iz Čelareva Zoran Knežević i suvlasnica softverske kompanije "PSteh" Branka Radovanović.

Nagrada "Blic preduzetnik godine" dodeljena je treći put za redom u konkurenciji 500 uspešnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Stručni žiri se pri izboru najboljih preduzetnika rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća, izvoznim rezultatima, brojem radnika i novozaposlenih u 2009, asortimanom proizvoda i uvođenjem inovacija, rečeno je na konferenciji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;