INFONET-468X60-BANNER

Gradi se 7 a proširuje 11 rampi

08.06.2017. | Z.R. | Novosti

Na auto-putevima u Srbiji do kraja godine će biti postavljene dve nove čeone naplatne rampe i pet bočnih. Kako je najavio v. d. direktora Puteva Srbije, Zoran Drobnjak, narednih meseci bi trebalo da počne naplata putarine na Koridoru 10 kod Subotice, kao i na istočnom kraku kod Dimitrovgrada. To su dve velike rampe čija je izgradnja u toku, a biće izgrađeni i ulazi i izlazi sa auto-puta kod Zmajeva, Vrbasa, Bačke Topole, Žednika i Feketića. Ovih pet rampi biće deo novog zatvorenog sistema naplate putarine koja će se na ovim deonicama naplaćivati po pređenom kilometru.

U Putevima Srbije kažu da su radovi na izgradnji čeone naplatne stanice „Dimitrovgrad" u toku, a završetak se očekuje početkom avgusta, kada će ova naplatna stanica biti spremna da se stavi u funkciju. Da li će tada i početi naplata ne zavisi mnogo od Puteva, već od dinamike radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada. U Koridorima Srbije kažu da bi auto-put od Pirota do bugarske granice trebalo da bude završen u septembru, a tek posle asfaltiranja ove trase inkasanti će moći da zauzmu svoja mesta.

- Cena putarine za ovu naplatnu stanicu će biti formirana po završetku građevinskih radova na ovom delu auto-puta - navode u Putevima Srbije. - Tokom godine planiramo i proširenje 11 postojećih naplatnih stanica i to „Stara Pazova", „Mali Požarevac", „Kolari", „Vodanj", „Požarevac", „Markovac", „Batočina", „Jagodina", „Pojate", „Aleksinački rudnici", „Aleksinac" i „Preljina". Proširenje se radi zbog povećanja propusne moći naplatnih stanica i obezbeđivanja zasebnih saobraćajnih traka za elektronsku naplatu putarine, tamo gde je to moguće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;