INFONET-468X60-BANNER

Pijaca „Palilula” postaće najsavremenija pijaca u Beogradu

09.09.2016. | Beoinfo

Ponude pristigle na osnovu Poziva za podnošenje ponuda za javnu nabavku radova – Projektovanje i izgradnja pijace „Palilula” javno su otvorene u direkciji JKP Gradske pijace. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je rukovodstvo grada i „Gradskih pijaca” pre nekoliko meseci obišlo ovu pijacu i da je tom prilikom najavljena je njena rekonstrukcija.

Direktor JKP Gradske pijace Ivan Sočo kaže da će palilulska pijaca biti rekonstruisana u skladu sa najvišim evropskim stndardima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

– Završena je javna nabavka za pijacu „Palilula”, koja će biti prva pijaca potpuno rekonstruisana u skladu sa najvišim evropskim standardima. Prethodno obaveštenje o javnoj nabavci objavljeno je 29. juna, a javna nabavka 17. avgusta 2016. godine. Tendersku dokumentaciju preuzelo je sedam preduzeća koja su se grupisala u dva konzorcijuma. Jedan konzorcijum na otvaranju ponuda nije imao ispravnu dokumentaciju. Odluka o dodeli ugovora biće doneta nakon detaljnog pregleda dokumentacije, u zakonskom roku od 25 dana od dana javnog otvaranja ponude – rekao je Ivan Sočo.

U prethodnom periodu mladi arhitektonski tim Geoinka uradio je idejno arhitektonsko rešenje pijace „Palilula”. U skladu sa novim parametrima pijaca će dobiti maksimalnu funkcionalnost, atraktivan i moderan izgled. Idejno rešenja pijace „Palilula” predviđa tri nivoa objekta pijace koji su omogućeni prirodnim padom terena. Kompaktna forma drvenog krova koja prelazi u delove bočne fasade glavni je koncept objekta. Pijačni plato smešten je u nivou prizemlja sa modularnim boksevima od montažnih elemenata. Blagom rampom dolazi se na nivo galerije na kojoj se nalazi kancelarijski prostor, dodatni prostor namenjen prodaji suvenira, antikviteta, narodnih radinosti kao i kafe-restoran u kome će posetioci pijace moći da degustiraju hranu i piće iz same ponude pijace. U nivou suterena predviđena je samoposluga i magacinski prostor sa hladnjačama, prostor za pakovanje robe, kao i prostor za pripremu proizvoda,  dok je u nivou ispod predviđena podzemna garaža, koja je namenjena isključivo posetiocima pijace.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;