INFONET-468X60-BANNER

Lafarge konkurs za inovacije

02.09.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Peta Međunarodna „LafargeHolcim Nagrada“ traži pametna rešenja za gradove i izgrađena okruženja. Otvoren je nagradni konkurs sa fondom od 2 miliona USD za održivu gradnju.

„LafargeHolcim Nagrada“ je najznačajnije globalno takmičenje u oblasti održivog dizajna. Nagrade su otvorene za vodeće projekte profesionalaca kao i za smele ideje nove generacije koja spaja rešenja održive gradnje sa izvanrednim arhitektonskim rešenjima. U organizaciji LafargeHolcim Fondacije za održivu gradnju, takmičenje identifikuje ideje sa najvećim potencijalom da ponude rešenja za današnje izazove rastuće urbanizacije i poboljšanja kvaliteta života.

Projekti i koncepti iz oblasti arhitekture, pejzažne arhitekture, urbanog dizajna, planiranja, tehnologije i građevinarstva imaju pravo prijave putem interneta na konkurs sa nagradnim fondom od 2 miliona USD do 21. marta 2017. godine.

Glavna kategorija konkursa je otvorena za arhitekte, planere, inženjere, studente srodnih oblasti, vlasnike projekata, graditelje i građevinske kompanije koji pokazuju svoje održive odgovore na tehnološke, ekološke, društveno ekonomske i kulturološke probleme u savremenoj gradnji. Prijavljeni projekti moraju biti u poodmakloj fazi projektovanja, moraju imati veliku verovatnoću realizacije  a  izgradnja ne mora biti započeta pre 4. jula 2016.godine.

Učesnici do 30 godina starosti mogu da podnesu vizionarske koncepte i smele ideje bez obzira na verovatnoću realizacije projekta: kategorija „Nova generacija“ posebno traži „blue-sky“ rešenja studenata i mladih profesionalaca.

Takmičenje je podeljeno u pet geografskih regiona – svaki region će imati svoj žiri sačinjen od renomiranih stručnjaka. Projekti će se ocenjivati u odnosu na region u kom su planirani da se grade a vrednovaće se se u odnosu na  pet „ciljnih izazova“ održive gradnje koji posmatraju projekat iz holističke perspektive i uzimaju u obzir celokupan životni ciklus projekta.

Učešće na konkursu je slobodno a projekat mora biti podnet na engleskom jeziku popunjavanjem formulara na web stranici koji će pružiti informacije o autorstvu, sažetak projekta, tehničke detalje kao i slike ili ilustracije projekta. Detaljno uputstvo se može pronaći ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;