INFONET-468X60-BANNER

Oživela stanogradnja u Zrenjaninu

15.07.2016. | Sl. Pašić | Novosti

U Ulici Đure Jakšića u Zrenjaninu završava se gradnja dve lamele sa 32 stana. Ovaj objekat, čiji je investitor firma Bioelektrik, prvi je u Zrenjaninu „A klase“, odnosno sa energetskim pasošom - elaboratom koji sadrži podatke o energetskom razredu i ukazuje na finalnu godišnju potrošnju toplotne energije.

- U zgradu su ugrađene toplotne pumpe za grejanje, tako da u toku grejne sezone po kvadratnom metru grejanje ne može da košta više od 30 dinara. Svaki stan ima kalorimetar, što znači da se plaća isključivo potrošnja. U grejnoj sezoni može da se uštedi i 1.000 evra - ističe direktor Bioelektrika Dragan Božjak.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Stanovi u ovoj zgradi su prostrani, veće kvadrature, a prvi put u Zrenjaninu, u potkrovlju su napravljena dva penthausa, koji imaju više od 100 kavdrata. Bioelektrik, istovremeno, podiže i visokoenergetski efikasan objekat sa osam stanova i poslovnim prostorom u Ulici Toše Jovanovića. Sprema se i za gradnju stambeno-poslovnog objekta od 3.000 kvadrata u Ulici Koče Kolarova.

A, da je oživela stanogradnja u gradu, svedoče i temelji stambeno-poslovnog kompleksa u Ulici Jug Bogdana, gde Maksimović-Gradnja podiže prvu, od dve lamele, sa 38 stanova. Niče i nekoliko manjih stambenih objekata na nekoliko gradskih lokacija, a nastavak radova na kompleksu „Centar jug“ najavljuje Intergradnja group.

To je, takođe, stambeno-poslovni objekat, sa 48 stanova površine 5.000 kvadrata, čija je gradnja započela još 2008. Firma je, u međuvremenu, zbog teškoća i recesije zamrzla gradnju. Navodno, za završetak ambicioznog projekta nedostaje oko dva miliona evra. Povratak majstora na gradilište, nagoveštava da će uskoro i Integradnja group obogatiti tržište nekretnina u Zrenjaninu.

U Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin ohrabrujućim ocenjuju oživljavanje stanogradnje u ovom delu Banata i ističu da je ona u skladu sa potrebama i zahtevima tržišta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;