Grad Sarajevo počinje gradnju trebevićke žičare

25.01.2016. | A. A. | Nezavisne Novine

- Imovinsko-pravni odnosi između „KJKP Grasa“ i Grada Sarajeva rešeni su nakon dugo godina čime projekat renoviranja trebevićke žičare u Sarajevu može početi – rekao je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

On je sa predstavnicima „Grasa“ potpisao ugovor kojim je prenos prava građenja žičare prebačen sa ovog preduzeća na Grad Sarajevo.

- Od danas stičemo i formalno pravo da gradimo trebevićku žičaru, uz velike napore i procedure koje smo prošli. Radili smo na tome mesecima i konačno smo notarski ugovor završili. Želim se zahvaliti u ime Grada, u ime građana Sarajeva koji željno iščekuju žičaru. Bez obzira što je ovo dugo trajalo, mi smo očekivali da će doći do ovoga, da ćemo naći zajednički jezik i nismo nijednog trenutka gubili nadu da ćemo jednog dana potpisati ovaj ugovor – kazao je Komšić.

Grad Sarajevo, iako nije imao formalno pravo na gradnju trebevićke žičare, u međuvremenu je radio sa Opštinom Stari Grad gde je dobijena urbanistička saglasnost nakon čega je Gradu odobren zahtev za građevinsku dozvolu.

- Urađeno je idejno rešenje trase, u međuvremenu smo na svoju ruku uradili projekat rušenja polazne stanice i vrlo brzo ćemo pristupiti tome. Izvršili smo pretkvalifikaciju firmi koje su zainteresovane za građenje žičare, dobili smo dve firme najpoznatije u Evropi po gradnji žičara. Grad je dobio donaciju od tri miliona i 800 hiljada franaka, nama za žičaru nedostaje još pet miliona. Ove godine ćemo izdvoijiti sredstva budžetom, predvideli smo negde oko tri i po miliona. Treba znati da, grad gradi od svojih sredstava žičaru, nećemo tražiti ni od koga pare – kazao je Komšić dodajući kako rušenje početne stanice na Trebeviću može krenuti odmah.

Direktor „Grasa“ Avdo Vatrić je istakao da će trebevićka žičara biti obnovljena najviše na zadovoljstvo građana Sarajeva.

- Smatram da „Gras“ ovim čini dobro delo, jer će obnovom žičare profitirati građani Sarajeva. Ovim činom ljudima koji koriste Trebević dajemo podršku da to i nastave. Nadam se da će se brzo obnoviti žičara na zadovoljstvo svih. Ne znamo tačno vremenski kada će to početi – rekao je Vatrić.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ovo je predivno, Koliko god se držali priro...
Ja 02.10.2018.
Zaboravili su samo jednu sitnicu TERMITI�...
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...