INFONET-468X60-BANNER

Kraljevo: Neimari zaboravili na pešake

07.12.2015. | G. Ćirović | Novosti

Novi drumsko-pešački prelaz preko Ibra, koji spaja centar grada na levoj i naselje Ribnica na desnoj obali, nazvan Most Milomira Glavčića, u znak zahvalnosti Kanađaninu srpskog porekla koji je za njegovu izgradnju donirao milion evra, pušten je u saobraćaj još septembra prošle godine, ali ni do danas nisu potpuno završeni pešački prilazi ni sa jedne strane.

Iako je izgradnja mosta – sa pristupnim saobraćajnicama i ostalom infrastrukturom – ukupno koštala oko 314 miliona dinara, nema pristupa ni sa šetališta na Ibarskom keju, ni iz Jošaničke ulice u Ribnici.

- U toku je izgradnja stepeništa koje će spojiti šetalište kraj Ibra, na levoj obali, sa mostom i Karađorđevom ulicom. Ipak, ono neće biti stavljeno u funkciju sve dok, po nalogu gradske inspekcije, ne budu uklonjene garaže nedaleko od mosta – kaže Marica Mijajlović, direktor kraljevačke direkcije za planiranje i izgradnju.

Glavčićev most – dug 240 i širok 12 metara, od čega dve kolovozne trake zauzimaju šest i po, a pešačke i biciklističke staze pet i po metara – povezuje lokalne saobraćajnice na desnoj obali, u Ribnici, na potezu zvanom Crkvine, i Skopljansku ulicu na levoj obali, neposredno do Višeg suda i Doma Vojske, na Trgu Svetog Save, i dalje ka centru grada, te magistralnim putevima prema Čačku, Kragujevcu i Kruševcu. Ipak, ljudi iz Jošaničke banje, da bi do njega došli, moraju da idu okolo – neasfaltiranom i često blatnjavom ulicom – a i jedno stepenište je od mosta udaljeno više od stotinu metara...

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;