INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Kosančićevom vencu galerija i stanovi?

14.10.2015. | M. T. K. | Novosti

U jednom od najlepših delova prestonice, Kosančićevom vencu, planirana je gradnja gradske galerije, ali i zidanje stambenih objekata.

„Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove“ predstavio je u zgradi Gradske uprave izmene i dopune Plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac. Gradski urbanisti obradili su kvart između ulica Velike stepenice, Kosančićev venac i pešačke staze PP4.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ova veoma atraktivna lokacija odranije je bila namenjena za gradsku galeriju. Međutim, ako ovaj dokument prođe sve potrebne procedure, na ovom delu Kosančićevog venca moći će i da se zidaju stambeni objekti. A, možda parcela od Pariske do Karađorđeve bude podeljena.

Na osnovu elaborata, koji se nalazi na gradskom sajtu, planirano je veliko „umivanje“ Velikih stepenica, koje treba da postanu jedno od atraktivnijih delova grada za turiste. U nacrtu se pominju i lagumi. Ovaj kvart ima veliki broj podzemnih prolaza, koji bi mogli da se iskoriste u kulturne, komercijalne i ugostiteljske svrhe. Ali za to će morati da se radi detaljnije istraživanje.

Trenutno, na ovom prostoru pored zgrade Univerziteta umetnosti, nalazi se nekoliko drvenih baraka i jedna višespratna montažna zgrada.

Nacrt u gradskoj upravi

Ranu javni uvid obaviće se u zgradi Gradske uprave, u Ulici 27. marta. Zainteresovani će dokumentaciju i grafike moći da pogledaju svakog radnog dana od 19. oktobra do 2. novembra, od 9 do 18 časova.

Primedbe do 2. novembra

Građani koji smatraju da ovaj nacrt može da se popravi ili da nije u skladu sa strategijom razvoja grada, svoje mišljenje u pisanoj formi treba da dostave „Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove“ do 2. novembra.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;