INFONET-468X60-BANNER

Mali: Saradnja na menjanju 7.200 liftova

17.06.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je mogućnost da kroz projekat privatno-javnog partnerstva sa finskom kompanijom „Kone“ bude promenjeno 7.200 dotrajalih liftova u Beogradu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Mali se tokom posete Helsinkiju sastao sa predstavnicima kompanije „Kone“, koja je globalni lider u proizvodnji liftova, i tom prilikom naveo da se sagledavaju mogućnosti za projekat javno-privatnog partnerstva čime bi bilo zamenjeno 7.200 liftova u Beogradu, kroz preduzeće „Gradsko stambeno“, a što bi bio najveći projekat koje je to preduzeće ikada radilo.

- Finska kompanija „Kone“, koja ima godišnji prihod od 7,3 milijarde evra, kupila je srpsku firmu „Eurolift“ i prihvatila da sagleda mogućnost da učestvuje u javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom u oblasti zamene pomenutog broja liftova, za koje je „Gradsko stambeno“ utvrdilo da treba da se menjaju – rekao je Mali.

On je objasnio da bi to rešilo problem dotrajalih liftova koji nisu menjani decenijama unazad i o kojima se niko nije brinuo.

- Imamo sigurnog učesnika na tenderu za projekat javno-privatnog partnerstva. Trenutno radimo na analizama aspekata JPP-a, a do kraja godine možemo da sprovedemo i tender za partnera. Ovim se samo potvrdilo da je investiranje u Beograd i Srbiju prioritet ove finske kompanije, koja već ima 40 zaposlenih u Beogradu – istakao je Mali.

U saopštenju je navedeno i da je Mali prisustvovao svečanom puštanju u rad linije brzog voza koji povezuje helsinški aerodrom i centar tog grada, projektu koji je trajao više godina, a što je još jedna stvar koju čeka Beograd.

Kada govorimo o proširenju Beogradskog aerodroma, to je nešto što nas svakako očekuje u budućnosti, rekao je Mali dodajući da će upravo brzim vozom ili prvom linijom metroa moći da se poveže aerodrom „Nikola Tesla“ sa centrom grada.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;