INFONET-468X60-BANNER

Leskovac: Ponovo propao tender za letnje održavanje puteva

12.03.2015. | mia | Jugmedia

Neizvesno je kada će biti zakrpljene udarne rupe na kolovozima u Leskovcu jer je ponovo propao tender za letnje održavanje puteva i ulica. Direktor „Direkcije za urabinzam i izgradnju“ Milenko Milenković izjavio je na konferenciji za novinare da ni jedan od tri ponuđača nije ispunio propisane tehničke i finansijske uslove.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Nakon isteka roka za žalbu raspisaćemo novi tender i za mesec i po dana imaćeno nove ponude – izjavio je Milenković, koji je kazao da će se najveće udarne rupe u međuvremenu krpiti sredstvima iz donacije. - To je jedini zakonski način da se rupe zakrpe, a za njihovo krpljenje neophodno je oko milion dinara. Tamo gde su mesne zajednice odgovorne za puteve, iz gradskog budžeta će se platiti saniranje rupa.

Radovi na letnjem održavanju puteva vredni su 32 miliona dinara i za taj posao konkurisalo je preduzeće „Trca PZP Vranje“, zatim, „Maki plast“ d.o.o. iz Leksovca sa „Saba Belča“ iz Preševa, kao i „W-Kargoles“ d.o.o. iz Leskovca sa „Vodogradnjom“ d.o.o. iz Pukovca.

Ovo je treća godina zaredom kako se sistematksi ne održavaju putevi u Leskovcu. U prethodne dve godine tenderi su obarani od proleća do kraja jeseni, pa su samo najudarnije rupe prekrivane asfaltom u novmebru.

Milenković je kazao da je problem nastao donošenjem Zakona o komunalnim delatnostima 2011. godine i Zakona o javnim nabavkama iz 2012. godine. Preduzeća koja konkurišu nemaju potrebnu mehanizaciju, a ni jedno od njih ovoga puta nije dostavilo ni validnu bankarsku garanciju. Zbog toga se u lokalnoj samoupravi razmišlja o formiranju gradskog preduzeća.

- Imamo nalog gradonačelnika da se urade analize opravdanosti za formiranje novog gradskog preduzeća kako ne bismo više dolazili u ovakve situacije – istakao je direktor Milenković.

U „Direkciji“ planiraju još 12 tendera za periodično odražavanje puteva, odnosno za putnu revitalizaciju određenih deonica i ulica, za šta je izdvojeno 72 miliona dinara. U toku je priprema za raspisivanje četiri tendera. Ne zna se, međutim, kakva će sudbina biti ni tih tendera.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;