INFONET-468X60-BANNER

Propada Brankov most

22.01.2015. | Novosti

Brankov most je zreo za „generalku“. Jedna od dve pešačke staze je van upotrebe još od 2013. godine, a pre nekoliko dana se u žutoj traci, u smeru od Novog Beograda ka centru, pojavio pravi krater!

Ilustracija (www.pixabay.com)

Radnici „Beograd-puta“ su ekspresno završili sanaciju oštećenja na kolovozu, rupa je nalivena betonom, a ovih dana biće postavljen asfaltni zastor. Međutim, ova sanacija neće u velikoj meri poboljšati stanje jedne od najprometnijih saobraćajnica koja nije rekonstruisana već 25 godina.

- Više od dve decenije nije bilo nikavih ozbiljnijih radova na Brankovom mostu – objašnjava direktor „Beokom servisa“ Darko Glavaš. - Prethodnih godina su radnici sporadično obnavljali jedino osvetljenje, razdelno ostrvo i sanirali rupe na asfaltu. Kada su stručnjaci, prošle godine, pregledali stanje mosta, utvrdili su da je mostovska potkonstrukcija dosta oštećena i da je neophodno saniranje.

Pošto je u planu gradske uprave da se, konačno, krene u ozbiljniju rekonstrukciju, putari, trenutno, izrađuju plan renoviranja. Kada će problem početi da se rešava i koliko će to koštati još uvek nije poznato.

„Vratite nam naš trotorar“

Beograđani su u više navrata negodovali zbog odlaganja radova, jer Brankov most koristi veliki broj pešaka i biciklista. Tako su na tablama o zabrani kretanja ispisivali poruke „Dokle više“ i „Vratite nam trotoar“.

Pešačka staza još ne radi

Poveća rupa na pešačkoj stazi je sređena krajem oktobra meseca, međutim, ona ni dan-danas nije u funkciji. Izvođač radova je preporučio da se staza ne pušta u saobraćaj sve dok ne bude rekonstruisana celom dužinom.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;