INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Počelo renoviranje Riblje pijace

19.11.2014. | Dnevnik

Renoviranje Riblje pijace počelo je u ponedeljak (17. novembar 2014.), a u potpuno obnovljenim lokalima trgovci i kupci moći će da uživaju za 40 dana, do kada će „Tržnica” završiti svoj deo posla u prvoj fazi obnove te najstarije gradske pijace, saznaje „Dnevnik”. Od poda do krova biće obnovljeno devet objekata s više od 50 lokala, koji će zadržati stari izgled da bi se očuvao duh pijace.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Po rečima direktora „Tržnice” Miloša Tubića, radiće se s najkvalitetnijim materijalima pa će metalna stolarija biti zamenjena aluminijumskom, stara fasadna cigla terakotom, a drveni zabati čamovinom. Metalni kiosci će dobiti nov izgled, tezge oko lokala će biti u etno-stilu, a cela pijaca stilizovana u kamenu i drvetu. Gde je neophodno, radiće se i statička potpora objekata i novi krovni pokrivač. Kako Tubić ističe, deo pijace nema kanalizaciju pa su se ranije tu stvarale bare i višak vode koji nije imao gde da oteče. U tom delu biće urađena kanalizaciona mreža i na taj način rešiće odvođenje atmosferskih padavina.

- Najstariju pijacu u Novom Sadu, izgrađenu 1840. godine, pijacu koja je simbol Podbare i Salajke, oblačimo u novo ruho i u renoviranje će biti uloženo 16 miliona dinara. Danas, kada obiđete Riblju pijacu videćete sklepane kioske, ružne lokale, nešto što ne priliči centru grada i što je sramotno – objašnjava Tubić. - Sve što je iznad zemlje radiće „Tržnica”, a „Zavod za izgradnju grada“ će nesebičnom pomoći uraditi parterno uređenje Riblje pijace, vodovod, kanalizaciju, elektroinstalacije i behaton. Nakon završetka uređenja platoa, sledi restauracija betonskih tezgi, koje su deo istorije pijace...

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;