INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvorena fabrika švajcarske kompanije „Sika“ u Šimanovcima

01.10.2014. | Novosti

Kompanija „Sika“ otvorila je juče (30. septembar 2014.) u Šimanovcima najsavremeniju fabriku za proizvodnju materijala za specijalne namene u građevinarstvu i industriji, a u ovu „grinfild“ investiciju uloženo je pet miliona švajcarskih franaka (oko 4,2 miliona evra).

Nova fabrika se prostire na više od 4.300 kvadratnih metara i u okviru nje se nalaze proizvodni pogoni za proizvodnju tečnih aditiva za betone i praškastih proizvoda (građevinskih lepkova i maltera), ali i najsavremenije laboratorije.

Prema planovima te švajcarske kompanije, u fabrici će se, po smeni, godišnje proizvoditi 6.000 tona tečnih i 20.000 kilograma praškastih proizvoda i to u najvećoj meri za tržišta Srbije i Crne Gore.

Fabrika „Sika Srbija“ je u potpunosti automatizovana i poseduje najsavremeniju tehnologiju i opremu koja omogućava veću fleksibilnost, brzo prilagođavanje linija za pakovanje u slučaju implementacije novih proizvoda, mogućnost opsluživanja više linija za pakovanje istovremeno i manje zahtevno održavanje.

- Nadam se da će novootvorena fabrika u velikoj meri podići kvalitet i raznovrsnost rešenja za srpsko i regionalno građevinarstvo. Cilj nam je da proizvodimo vrhunske proizvode po najkonkurentnijoj ceni, jer verujem da ćemo tako doprineti razvoju cele zemlje – rekao je na otvaranju direktor kompanije „Sika Srbija“ Dragan Maksimović.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh, direktor kompanije „Sika“ za region Srednje i istočne Evrope i Azije Pol Šuler i brojni partneri.

Kompanija „Sika“ u Srbiji posluje već 12 godina u Srbiji i učestvovala je u svim značajnim građevinskim projektima – Most na Adi, Most Beška, most Gazela, tuneli (Ovčar banja, Straževica, Lipak Železnik), Airport City, Delta City, Belville, TC Ušće, naselje „Stepa Stepanović“, obilaznica oko Beogradu i drugim objektima.

U svetu je više od milion objekata izgrađeno Sika materijalima, kao što su – nuklearna elektrana Gesgen-Deniken u Švajcarskoj, Aerodrom u Abu Dabiju, stadioni za Svetsko prvenstvo u Brazilu ili Most Kolorado u Sjedinjenim Američkim Državama, navedeno je u saopštenju „Sika Srbije“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;