INFONET-468X60-BANNER

Nezakonita gradnja skladišta gasa u Smederevu

28.08.2014. | Novosti

Policijski inspektor Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije, Vladan Cvetković, podneo je prijavu „Agenciji za borbu protiv korupcije“ zbog sumnje u nezakonito postupanje državnih organa i lokalne vlasti u vezi izgradnje najvećeg skladišta gasa u Srbiji.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U otvorenom pismu javnosti i premijeru Aleksandru Vučiću, Cvetković – kojem je dodeljen status uzbunjivača javnosti – tvrdi da je skladište izgrađeno na osnovu nezakonito donetog Plana detaljne regulacije, čime je lokalna vlast ugrozila interese grada.

Cvetković poziva na odgovornost gradonačelnicu, i predsednika Skupštine grada, jer je republička „Urbanistička inspekcija“ ustanovila da je Skupština planski dokument donela suprotno Zakonu i Planu generalne regulacije. Inače, ranije je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra građevinarstva i urbanizma, Velimira Ilića, gradonačelnice Jasne Avramović i još sedam osoba – zbog sumnje u zloupotrebe vezane za gradnju skladišta TNG.

Da propusta ima, nedavno je potvrđeno i iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, odakle je najavljeno formiranje komisije za ispitivanje nedostataka ovog projekta. Gradnjom skladišta – već mesecima – bave se i Osnovno tužilaštvo u Smederevu, i policija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;