INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tehni komarnici - najbolja zaštita od insekata

11.08.2016. | Gradjevinarstvo.rs

TEHNI je danas jedna od vodećih kompanija u oblasti aluminijuma. U okviru proizvodnog prostora danas proizvode aluminijumske i PVC panele za ulazna vrata, komarnike svih vrsta, sigurnosna vrata sa aluminijumskim i drvenim oblogama, aluminijumska i PVC vrata.

Širom sveta su poznati po proizvodnji ALU vrata. Tehni sigurnosna vrata predstavljaju sam vrh svetske ponude. U nameri da privuku kupce iz čitavog sveta, redovno učestvuju na najvećim međunarodnim sajamskim manifestacijama. Trenutno izvoze svoje proizvode u više od 40 država na 5 kontinenata.

Godine 2003. u Beogradu osnovali su kćerku firmu TEXNI D.O.O. BEOGRAD koja se bavi proizvodnjom i distribucijom Tehnijevih proizvoda.

Pored aluminijumskih vrata, u njihovoj ponudi je i širok spektar komarnika. Izdvajaju 4 kategorije, a to su:

  1. Fiksni komarnici
  2. Rolo komarnici
  3. Komarnici za vrata
  4. Komarnici po meri

Fiksni komarnici su najekonomičnija vrsta komarnika. Fiksni komarnik se sastoji od aluminijumskog profila i mrežice koja je pričvrsćena za isti. Ima lakši sistem za prozore i nešto masivniji za vrata.

Radi se u više boja po zahtevu kupca. Na stanju se standardno nalaze sledeće boje: bela, braon, siva i zlatni hrast.

Za razliku od drugih proizvođača, Tehni uz fiksne komarnike isporučuje i set pribora čijom montažom komarnik može da se otvara i zatvara ili da se lako demontira sa stolarije.

Komarnici

Rolo komarnici su vrsta komarnika koja je najviše u upotrebi pre svega zato što je najpraktičniji. Rolo komarnik se lako zatvara i otvara jer se mrežica komarnika namotava oko osovine komarnika koja je opremljena oprugom koja sama vuče komarnik da se namota oko svoje osovine. Ovaj komarnik zauzima vrlo malo prostora na prozoru jer ceo komarnik staje u aluminijumsku kutiju prečnika 4,5 cm. Tehni ima standardnu verziju rolo komarnika i najnoviji model „set-komarnik". „Set-komarnik“ je praktičnije rešenje jer ima završnu letvu od aluminijuma koja drži otvoren komarnik celom svojom širinom. Standarne boje su: bela, braon i siva. Sve ostale boje se naručuju i rok isporuke je oko 15 dana.

Američki komarnik je najpraktičnije i najekonomičnije rešenje komarnika za ulazna vrata i za balkonska vrata. U setu ovog komarnika isporučuju se neophodni profili, mrežica i okov da se formira komarnik-vrata koji se montira sa spoljne strane ulaznih ili balkonskih vrata. I ovaj komarnik se otvara prema napolje. Zato se popularno zove američki komarnik. Postoji jednokrilni i dvokrilni. Dimenzija za jednokrilni komarnik vrata je 2,30 x 1,10. Po potrebi se mogu poručiti i veće dimenzije. I ovaj komarnik standarno je zastuljen u beloj, braon i sivoj boji dok se sve ostale boje po ral-karti ili boje drveta poručuju iz fabrike.

Tehni pruža mogućnost da se sve navedene vrste komarnika mogu dobiti i biti isečeni na dimenziju koja je potrebna. Dovoljno je da se pošalju dimenzije otvora u pismenoj formi (e-mail ili fax) i dobija se ponuda (profaktura) za isporuku komarnika po meri.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;