INFONET-468X60-BANNER

Transformacija prikolice u elegantni mali dom

13.05.2015. | Treehugger

Neverovatno je šta se sve može uraditi sa malim prostorima, a Ron Rusnak iz Oregona, SAD, odlično to prikazuje sa prikolicom koju je on pretvorio u malu kuću. Rusnak je uzeo staru prikolicu, isrpaznio je i iskoristio kao strukturu za stvaranje malenog elegantnog doma.

Iako će se ova malena prikolica-dom koristiti za smeštaj gostiju, Ron Rusnak veruje da maleni domovi mogu popuniti rastuću potrebu za pristupačnim stanovanjem.

Teško je zamisli da je ovaj dom od samo 18 metara kvadratnih nekada bio prikolica, ali je infrastruktura prikolice olakšala postavku kućnih aparata i drugih predmeta unutra. U kući se nalazi ugrađeni skladišni prostor u dnevnoj sobi, i deo za spavanje iznad do koga se dolazi sa merdevinama.

Kuća poseduje i maleni šporet, suduperu i kuhinjski prostor. Sama kuhinja ima plakare od 60cm i rernu, pa oni koji vole da kuvaju nisu uskraćeni. Kuhinjska sudopera ima padajuću slavinu koja se može skloniti radi lakšeg manevrisanja prostora.

Čisti, klasični stajling i glatke površine olakšavaju kretanje u ovoj malenoj kući. Tuš je širok 80cm, što je dobra veličina za skoro svaku osobu, a iznad kupatilskog lavaboa se nalazi prozor, što umanjuje osećaj klaustrofobičnosti.

Rusnik je prikolicu u potpunosti termoizolovao, a obilje prirodnog svetla je čine pravim, malim domom. Njegova malena kuća dolazi sa prenosivim tremom od kedrovine u kome će novi vlasnici ove kuće sigurno uživati.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;