SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predložen prvi višespratni skejt park na svetu

13.05.2015. | Gizmag

Arhitektonski biro Guy Hollaway Architects želi da uvede skejt parkove u 21. vek sa svojim projektom višespratnog skejt parka u Folkstounu u Velikoj Britaniji. Arhitekte veruju da ovo može biti prvi skejt park te vrste u svetu, a projekat takođe zamišlja gradnju biciklističkih staza, boks ringova i površina za slobodno penjanje.

Stvaranje skejt parka na više nivoa daje potencijal za stvaranje više oblasti za vožnju skejta na istom fizičkom otisku i otvara nove mogućnosti kroz kombinovanje različitih spratnih visina. Međutim, kako su arhitekte istakle, stvaranje kontinualnih fluidnih nivoa će biti „inženjerska noćna mora“.

Ipak, arhitektonski biro Guy Hollaway Architects objašnjava da bi, kroz adekvatno projektovanje, konačni rezultat trebao da bude odličan urbani sportski centar i arhitektonsko remek delo.

Biro objašnjava da je cilj projekta obezbeđivanje „velikog novog sportskog centra koji će biti najbolji te vrste u regionu“, i koji će mladi u toj oblasti moći da koriste po subvencionisanim cenama.

Projekat od 1.000 metara kvadratnih je deo tekuće regeneracije u kreativnom naselju grada Folkstouna i finansiran je od strane dobrotvornog fonda Roger De Haan, koji pruža finansijsku podržku dobrotvornim i društvenim organizacijama.

Javna konsultacija ovog projekta će biti održana ovog petka i subote. Ukoliko sve bude teklo po planu, izgradnja bi trebalo da počne u septembru ove godine, sa očekivanim završetkom radova u 2016. godini.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;