INFONET-468X60-BANNER

Prva na svetu Tiha kućica na drvetu koja pruža utočište u bučnim okruženjima

20.03.2015. | Inhabitat

Život u svetu punom buke nije samo dosadan, već to može biti i opasno po zdravlje. Kako bi stvorili utočište od buke, kompanija Blue Forest je projektovala prvu na svetu Tihu kućicu na drvetu, očaravajuću i akustično izolovanu drvenu strukturu.

Kućica na drvetu nalik kapsuli je nastala u saradnji sa Džonom Levisom i britanskom neprofitnom organizacijom Quiet Mark, a biće donirana Dečijoj bolnici u Zapadnom Saseksu, Velika Britanija.

Projektantska i građevinska kompanija Blue Forest specijalizovana za luksuzne kućice na drvetu nas je već ranije šarmirala sa svojim prelepim drvenim konstrukcijama, a ovogodišnja Tiha kućica na drvetu nije izuzetak.

Inspirisana oblikom malih izdanaka drveća, predivno okrugla kućica na drvetu stoji na vrhu tri rebraste strukture nalik deblu. Udobna i savremena kućica na drvetu je takođe opremljena sa vrhunskom akustičnom izolacijom koja izoluje decu i porodice od štetne prekomerne buke.

Suočeni sa dodatnim izazovima izgradnje kućice na drvetu koji bi mogla lako da se razmontira ukoliko je to potrebno, a da opet bude dovoljno robusna i čvrsta za trajnu spoljašnju upotrebu, projektanti su odabrali da kućice stoji samostalno van stabla drveta.

Građevinski materijal za kućicu na drvetu su donirali mnogi poznati i održivi brendovi, uključujući Kebony, Acoustiblok i Rockwool.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;