INFONET-468X60-BANNER

Izraelske arhitekte transformisale napušteni magacin u fleksibilan i udoban dom

26.01.2015. | Inhabitat

Izraelske arhitekte, Ron Šenkin i Adva Ben su pretvorili smeće u blago sa ovim projektom renoviranja koji je imao za cilj da transformiše napuštenu magacinsku zgradu u moderan i udoban dom za njih same.

Njihov projekat transformacije napuštenog magacinskog prostora od 60 metara kvadratnih je stvorio jedinstveni prostor koji može da menja funkcije. Pregrade, plakari, kreveti i garniture su dizajnirane da se pomeraju i transformišu ovu nekada oronulu zgradu u današnji arhitektonski kameleon.

Novi dom poseduje velike čelične grede-rešetke koje su ofarbane u svetlo crvenu boju, i koje daju karakter prostoru i dominiraju njime. Trpezarijski prostor obuhvata sto izgrađen od drvenih okrajaka koji su sastavljeni zajedno kako bi formirali veliku glatku površinu. Površina stola je smeštena na gvozdene šipke različitih veličina i boja.

Kauč je izgrađen korišćenjem gvozdenog rama sa čeličnom mrežom, na kojoj se nalzi dušek koji je kompletno pokretan i podesiv. Krevet je takođe dizajniran sa mobilnosti na umu i može se pretvoriti bez imalo muke u dodatnu garnituru za sedenje, ukoliko je to potrebno.

Konvertibilnosti i multifunkcionalnost kuće transformiše životni prostor arhitekata u dinamično okruženje koje se može podešavati promenama potreba svojih stanara.

Ono što je započelo kao arhitektonski eksperiment je ispao optimalni životni prostor za ljude koji shvataju značaj fleksibilnog dizajna.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;