SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ledeni hotel sa neverovatnim sobama isklesanih od leda i snega

15.01.2015. | Inhabitat

Neverovatni Ledeni hotel je izvukao sve kečeve iz rukava za svoju 25. godišnjicu - uključujući i predivnu sobnu skulpturu od leda i snega u obliku kvadratnog vrtloga. Kao prvi i najveći hotel izgrađen od snega, Ledeni hotel privlači veliki broj turista u selo Jukasjarvi u severnoj Švedskoj, gde se hotel ponovo gradi svake godine.

Iako Ledeni hotel uvek impresionira široke narodne mase sa svojom kreativnošću i veličanstvenošću, ovogodišnje izdanje gotela poprima ekstra posebnu, skoro fantastičnu dimenziju.

Ledeni hotel je izgrađen od 30.000 tona snega i leda i poseduje 61 hotelsku sobu, ledeni bar, restoran, veliku salu, recepciju, kao i ledeno pozorište posebno izgrađeno za godišnjicu. Najupečatljivije sobe su označene kao „Umetnički apartmani“, koji su pojedinačno dizajnirani od strane umetnika i završeni za tri nedelje.

Ova jedinstvna i privremena umetnička dela se protežu u rasponu od prašumskih pejzaža sa skulpturama orangutana od snega do Ledenog bara koji ima dinamično oblikovane kapljice vode koje deluju zamrznute u vremenu i prostoru.

Skoro svaki deo hotela, sve do čaša koje se koriste u baru, je napravljen od leda. Iako ne postoji grejanje niti vodovod i kanalizacija u hotelu, sve sobe poseduju vreće za spavanje testirano za polarne uslove.

U Ledenom hotelu takođe postoje „tople sobe“ koje možete rezervisati preko internet sajta hotela. Ledeni hotel je otvoren od decembra do aprila, i to u vreme kada su severna svetla vidljiva tokom ovih zimskih meseci.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;