INFONET-468X60-BANNER

Može li ova staklena kuća da vas učini zdravijom i srećnijom osobom?

02.12.2014. | Daily Mail

Može li život u staklenoj kući da vas učini zdravijom osobom? Pa, to je ideja iza projekta „Photon Space“ - malene providne kuće prepune sa prirodnim svetlom. Kuća je projektovana od strane tima londonskih arhitekata i naučnika koji veruju da sunčeva svetlost može dovesti do smanjenja stresa i poboljšanja zdravlja i sreće. Futuristička rezidencija se bavi problemima privatnosti uz pomoć aplikacije za pametne telefone koja može da potamni zidove u trenu.

Može li život u staklenoj kutiji biti ključ za sreću? Projektanti „Photon Space“ misle tako. Pop-up stakleni dom je udoban i luksuzni prostor od 45 metara kvadratnih koji je okupan suncem, izgrađen od visoko-tehnološkog zakrivljenog stakla koje stvara elegantnu strukturu.

Sa staklenim zidovim, stanari će imati panoramske poglede iz njihove dnevne sobe, kuhinje, spavaće sobe, pa čak i kupatila. Za 330.000 američkih dolara, staklena kuća može da iskoči bilo gde za samo četiri nedelje, dok je više luksuznija verzija dostupna za 410.000 dolara. 

Sati i sati dnevne svetlosti preplavljuju kuću kroz dvostruko zastakljene staklene panele, koji takođe blokiraju solarnu radijaciju, uljtraljubičasto svetlo i zvuk. Iako zvuči i deluje veoma luksuzno, projekat „Photon Space“ bi očigledno odgovarao stanarima koji sa luksuzom zemljišta. Iako staklo potamnjuje radi pružanja privatnosti, ovakvo prebivalište nije baš idealno za gradski život.

Međutim, prebivalište „Photon Space“ bi bilo idealno za alternativne prostore, kabine, kancelarije ili čak i prodajne prostore koji bi se mogli pojaviti na krovovima, u pustinjama ili u parku.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;