INFONET-468X60-BANNER

KLM pretvorio avion u dvosoban stan

18.11.2014. | Gizmag

Mogućnost provođenja noći u avionu može biti noćna mora za svakoga ko je leteo u ekonomskoj klasi na dužim letovima. Ali, kompanija KLM nudi mogućnost koja je mnogo atraktivnija, pa čak i ako ne leti. Aviokompanija je pretvorila jedan od svojih prizemljenih aviona tipa Mekdonel Daglas MD-11 u luksuzni stan. Ova popriličino moderna konverzija je nazvana Avionski stan, a on nudi jedinstveno noćenje bez turbulencija za četvoro.

Penzionisani KLM avion je uspešno preleteo 3.675 letova i sada se nalazi na Shiphol aerodromu u Amsterdamu. Avion je konvertovan u vintidž stan površine 366 metara kvadratnih koji poseduje otvoreni dnevni boravak, kancelarijsku zonu, master spavaću sobu sa francuskim ležajem, drugu spavaću sobu sa dva kreveta, dve potpuno opremljene kuhinje, 116 avionskih prozora, osam malenih kupatila i panoramski kokpit.

Avijacijski stan je takođe opremljen sa besplatnom Wi-Fi konekcijom, aparatom za kafu, bibliotekom prepunom knjiga i časopisa, korišćenje bežičnog interfona i osmatračnice odakle gosti mogu da uživaju u dodatnom prostoru za noge dok gledaju kako avioni dolaze i odlaze na obližnjem aerodromu.

Doduše, gosti moraju da se pridržavaju sledećih kućnih pravila:

  • Bez letenja
  • Ne koristiti tobogan na naduvavanje za hitne slučajeve
  • Zabranjeno pušenje kada je znak za zabranu pušenja uključen
  • Zabranjeno korišćenje mlaznih motora za pečenje ražnjića
  • Zabranjena konzumacija alkohola u avionu
  • Gosti su zamoljeni da tretiraju avion kao svoj avion

Ovaj jedinstveni stambeni prostor se trenutno reklamira na sajtu Airbnb, kao deo takmičenja za osvajanje noćenja u njemu, a biće privremeno dostupan gostima od 28. do 30. novembra ove godine. Učesnici konkursa mogu da se upišu onlajn preko sajta Airbnb, i srećni dobitnici će biti preveženi avionom sa bilo koje lokacije na svetu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;