INFONET-468X60-BANNER

Stan u Ukrajini poseduje vertikalne zelene zidove

08.10.2014. | Dezeen

Ovaj predivan stan prepun svetlosti je smešten u Dnjepropetrovsku u Ukrajini i delo je arhitektonskog biroa SVOYA. Stan je opremljen sa eklektičkim enterijerom i prilično zapanjujućim vertikalnim zelenim zidovima koji se nalaze u glavnom životnom prostoru. Projektantski tim je crpeo inspiraciju iz pogleda iz stana na reku Dnjepar.

Cilj projektantskog tima je bio da se stvori udobni prostor za vlasnike koji je takođe ergonomski uređen sa kombinacijom modernog i starinskog dekora. Celokupni prostor je na neki čudan način upotpunjen i umiren sa zelenilom koja se penje po zidovima između prozora. 

Nasuprot vertikalnih vrtova, oni su koristili horizontalne daske od poda do plafona, dodajući još jedan prirodni element u prostoru. Uprkos svom urbanom lokacijom sa pogledima na grad i reku, pogledi stanara se stalno vraćaju na zelene zidove koji počivaju između prozora.

Dugački hodnik vodi vaš pogled pravo kroz prozor, dajući stanu osećaj prostornosti. Još jedan važan detalj za vlasnike stana je posedovanje prostora u kome mogu da izlažu svoja dela savremene umetnosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;