INFONET-468X60-BANNER

Kuća u Južnoj Koreji inspirisana „Ratovima zvezda“

22.09.2014. | Detail

Ukoliko ste ikada sanjali da živite u galaksiji daleko, baš daleko odavde uživaćete u ovoj neverovatnoj kući „Star Wars“ u Južnoj Koreji. Projektovana od strane južnokorejske arhitektonske firme Moon Hoon, ova asimtrična kuća izgleda kao nešto što je postojalo u Lukasovoj epskoj svemirskoj sapunici. Odevena u beton sa zasečenim žljebovima, „Star Wars“ kuća je izgrađena za mladu porodicu u predgrađu Jongin.

Kompaktna kuća inspirisana „Ratovima zvezda“ iskorišćava najveći deo svog ograničene parcele sa romboidnim oblikom i nagibom zidova koji se naginju spolja do polovine visine kuće.

Prva dva sprata smeštaju glavne životne oblasti i prateće prostore, dok je gornji sprat rezervisan za prostranu igraonicu za decu. Horizontalno postavljeni prozori pružaju kući estetiku svemirskog broda i otvaraju objekat ka prirodnoj svetlosti i vidicima na okružne planine.

Za razliku od svog futurističkog eksterijera, unutrašnjost kuće je više smernija sa jednostavnom paletom prirodnog drveta i belih zidova. Centralni atrijum i svetlarnik kanališu prirodnu svetlost kroz centar kuće.

Arhitektonski biro Moon Hoon je takođe ugradio nekoliko razigranih elemenata u unutrašnjosti, kao što je recimo klizna polica za knjige koja služi i kao tajni ulaz i tobogan između dva sprata.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;