INFONET-468X60-BANNER

Kontejnerski bar meša održivu arhitekturu i alkohol

21.05.2014. | Gizmag

Arhitektura zasnovana na transportnim kontejnerima je već proizvela dosta inovativnih struktura, ali ona nije generalno bila povezivana sa pivom... do sada. Nedavno otvoreni Kontejnerski bar (Container Bar) u Ostinu u Teksasu, SAD, spaja održivu arhitekturu i alkohol pod jednim krovom, a takođe i pruža lep primer arhitektonskog dizajna.

Projektovan od strane biroa North Arrow Studio i Hendley Knowles Design Studio, Kontejnerski bar je napravljen od ukupno sedam transportnih kontejnera. Kontejneri su naslagani jedna na drugi na dva sprata visine i aranžirani tako da formiraju centralni dvorišni prostor sa barom usredini, kao i gornji nivo na spratu sa terasom. Sve u svemu, spoljašnje i unutrašnje površine bara imaju ukupnu površinu od 196 metara kvadratnih.

Pet od sedam kontejnera imaju ugostiteljsku funkciju, a arhitektonski biro North Arrow Studio je dekorisao enterijer sa svetlim bojama i materijima, koristeći mozaik pločice, reciklirano drvo, papirne kolaže i tapete. Biro je takođe isekao nekoliko prozora u telu kontejnera.

Kontejnerski bar je počeo sa radom početkom ove godine, ali je gradnja traja više od tri godine od početka do kraja, delimično zahvaljujući nepoznavanjem tematike kontejnerske arhitekture gradskih vlasti Ostina, što je rezultiralo u podužoj bici za sticanje potrebnih dozvola.

Ukoliko se ukaže potreba, Kontejnerski bar se može rastaviti i preseliti sa lakoćom - u svakom slučaju daleko lakše od tipičnog objekta od cigle ili opeke.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;