INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Divna koliba napravljena od recikliranog drveta u Norveškoj

14.05.2014. | Inhabitat

Poslednji projekat arhitektonskog biroa TYIN Tegnestue predstavlja vraćanje njihovim korenima sa projektovanjem lepe kolibe od recikliranog drveta na štulama koja nadgleda neravni norveški okoliš. Nazvana „Lyset paa Lista“, ova jedinstvena drvena koliba je naručena od strane grupe od 50 lokalnih zemljoposednika i realizovana je samo za tri nedelje uz pomoć studenata.

Meštani u udaljenom nordijskom okrugu Lista su angažovali biro TYIN Tegnestue da stvori arhitektonsko delo koje će privući posetioce i potencijalne investitore u ovu oblast. Tako da su uz pomoć studenata arhitekture iz Meksika i Norveške oni stvorili malu drvenu kolibu u kojoj ljudi mogu da iskuse prelepe pejzaže ovog regiona.

Kolibi se pristupa preko povišenog puta koji je dugačak preko 50 metara, a koji služi i kao izdignuta terasa, i njene prave linije i forma predstavljaju jasan kontrast sa složenom i neravnom prirodom okruga Lista.

Zgrada je napravljena od norveškog drveta i recikliranih prozora, a njeni temelji su postavljeni na drvenim štulama koje su uronjeni u peskovito tlo, i imaju nizak uticaj na samu okolinu. Unutrašnjost kolibe je ispunjena sa prirodnim svetlom, a ekrani i panoi prikazuju sve potrebne informacije o tom području zainteresovanim investitorima.

Izgradnja drvene kolibe je završena za samo tri nedelje, a projekat je zaživeo zahvaljujući lokalnom stanovništvu koji su ljubazno doprineli graditeljima dajući im hranu, smeštaj, materijal, alate i mašine kako bi se ostvario ovaj drveni san.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;