INFONET-468X60-BANNER

Švajcarski multifunkcionalni drveni nameštaj

13.11.2013. | Dezeen

Kombinovano stepenište i polica za knjige je jedan od nekoliko multifunkcionalnih drvenih komada nameštaja koji je švajcarski studio za dizajn Big-Game inkorporirao u dva apartmana u Švajcarskoj koja su u potpunosti bela.

Studio za dizajn Big-Game je angažovan od strane švajcarskog arhitekte Gijoma Burija (Guillaume Burri) kako bi uradio projekat renoviranja unutrašnjosti bivše fabrike stakla i cigle u selu Eklepens, u blizini Ženevskog jezera.

Fabrika je podeljena na dva stana koja se iznajmljuju, a kutijaste jedinice su dizajnirane tako da optimiziraju prostor unutar kompaktnih enterijera. „Ideja je bila da se stvori nameštaj koji bi obuhvatio najviše funkcija koje su neophodne u životnom prostoru: stepenice, skladištenje, kuhinja, itd.“, rekli su dizajneri.

Nauljeni drveni paneli sa jakim i izraženim godovima su korišćeni za izgradnju instalacija, koje dodaju na toplini i teksturalnom interesu enterijeru koji je inače minimalistički prostor obojen u belu boju.

U kuhinji jedno stana, kuhinjski aparati i elementi su ugrađeni u veliki drveni volumen, dok je prostor ispod stepeništa geometrijski podeljen u police. Prozor sa drvenim ramom je pozicioniran iznad stola koji obuhvata zid spavaće sobe iznad, pružajući pogled sve do dnevne sobe.

Sto u jednoj od manjih spavaćih soba je okružen policama, a drveni paneli nastavljaju i oko ivice vrata. Nameštaj je proizveden od strane firme Wood Concept iz Lozane.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;