INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zelena fasada na prodavnici nameštaja u Brazilu

23.08.2013. | Dezeen

Brazilski dizajneri Fernardo i Humberto Kampana i arhitekte iz biroa SuperLimão Studio su prekrili fasadu ovog salona nameštaja u Sao Paolu sa hiljadama vaza ispunjenih sa zelenilom. Dinamični aluminijumski kontejneri vise sa žičane mreže na spoljašnjosti dvospratne prodavnice nameštaja Firma Casa.

Projekat se sastoji od dva sprata sa 500 kvadratnih metara površine, podeljenih u galerijski prostor, maloprodajni prostor i kancelarsijski prostor. Kancelarije osoblja se nalaze na prvom spratu. Sklapajuća, višedelna metalna vrata koje uvode posetioce u salon u prizemlju su dovoljno široka kako bi veliki nameštaj mogao da se unosi i iznosi iz prostorije.

Beton je glavni konstruktivni i enterijerski element ove galerije i prodavnice, a glavni detalj enterijera su klimatizacioni kanali i šine za osvetljenje koji su ostavljeni izloženi na plafonu.

Čelične grede koje se nalaze po plafonu, pored konstruktivne uloge, služe da se uz pomoć industrijskih magneta kače komadi nameštaja, police i palete na kojima se izlažu različiti proizvodi. Biro SuperLimão Studio je imao fleksibilnost na umu pri projektovanju ovog prostora.

Kako bi pokrili celu fasadu, dizajneri Fernardo i Humberto Kampana su predložili zeleni zid sa biljkom Espada-de-São-Jorge (Sansevieria Trifasciata) - biljka sa afričkim poreklom koja je veoma rasprostranjena u brazilskoj popularnoj kulturi zbog navodne zaštitne snage.

Kako bi smestili biljke, biro je osmislio mrežu od savijenih aluminijumskih vaza u obliku origamija. Na fasadi se ukupno nalazi 3.500 vaza sa preko 9.000 sadnica ove biljke.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;