INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hotel u obliku Trojanskog konja

22.02.2013. | Detail

Istorijski gradić Durbui u Belgiji ima jedinstven hotel koji odaje omaž epskoj priči o Trojanskom konju - tako što omogućava svojim gostima da spavaju u džinovskom drvenom konju (koji, doduše, više liči na bika) istog imena. Sobe kao iz bajki u hotelu La Balade des Gnomes su napravljene od drveta, blata i slame. Odeven u drvenim šindrama, struktura u obliku konja može biti pomerana po imanju, čime se gostima omogućava da uživaju u različitim pogledima na slikoviti krajolik.

Gosti mogu da zamisle da njihov hotel u obliku konja može biti uvuče u grad Troju, epski varajući Trojance tokom legendarnog desetogodišnjeg Trojanskog rata. U skladu sa ovom pričom, unutrašnjost deluje kao da je dom hobita iz Gospodara prstenova. Rustično prirodno drvo se može videti u svugde, čineći da povišena soba izgleda kao kućica na drvetu.

Svaki arhitekta duboko u sebi zna da ima bizarnu ideju za zgradu koja je u stanju da pomete bilo koji smišljen pojam o tome šta bi arhitektura trebala biti i šta bi mogla biti. Srećom, malo ovih ideja dožive ovaplođenje u stvarnom svetu, ali kada se to desi, iznenađujuće stvari se dešavaju.

U svakom slučaju, gospodin Noel, arhitekta koji se okrenuo ugostiteljstvu je stvorio trojanski stilizovani aneks njegovog hotela, i na taj način dao život ideji koja postoji u duši svakog arhitekte i potvrdu da i oni, posle Gaudija, takođe mogu da naelektrišu arhitektonski svet sa iskrom genija.

Gosti mogu da se osećaju kao šumske nimfe u jednom od udobnih kreveta koji su ugrađeni u zidove i ukrašeni sa drvenim srcima, karavanskim točkovima i zidovima sa mahovinom. Drvene daske, grane i stabla imaju kako dekorativnu, tako i konstruktivnu ulogu i doprinose rustičnom osećaju. Čak je i kada napravljena od drveta, u kompletu sa klupom.

Ćerpič je korišćen za oblaganje ostatka enterijera, koji je napravljen od blata, slame i kreča. Kao prirodni izolator, ćerpič čuva toploto soba u zimskim mesecima, a hladnim u letnjim. Za oko 150 dolara po noćenju, gosti mogu da uživaju u ispunjavanju svojih fantazija živeći kao gnomovi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;